Policija rasvjetljava ubistvo Nedovića, uhapšene dvije osobe

Službenici Uprave policije u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom sinoć su uhapsili S.D. i V.L. u istrazi povodom događaja od 8. septembra u kojem je ubijen 33-godišnji Ivan Nedović, a teško ranjen 30-godišnji Milić Minja Šaković, saznaju Dnevne novine.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 08:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njima je određeno zadržavanje i u zakonskom roku biće privedeni dežurnom višem državnom tužiocu. Do značajnog pomaka u istrazi o zločinu u servisu Auto -Zeta u Podgorici došlo je, kako navode DN, danonoćnim radom službenika Centra bezbjednosti Podgorice, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije.

“Službenici Uprave policije, po nalogu direktora Slavka Stojanovića, inače na teritoriji cijele države sprovode pojačane aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupacija u cilju pronalaženja oružja i sprečavanja daljih sukoba zavađenih strana”, kazao je za Dnevne novine Jovica Rečević, načelnik CB Podgorica.

Rezultat te akcije je i sinoćnje hapšenje.

Nedović je, podsjetimo, ubijen u rafalnoj paljbi iz automatske puške koja se dogodila 8. septembra oko 13 sati u kafiću koji posluje u okviru servisa Auto-Zeta u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Tom prilikom teško je ranjen Šaković.

Napadač je, kako su objavile DN, nakon izlaska iz auta kojim je upravljala maskirana osoba, prišao staklu lokala u kojem su sjedjeli Nedović i Šaković, i zatim kroz njega, osuo rafalnu paljbu. Kada je ostvario surovi naum, vratio se u auto a onda se odvezao u nepoznatom pravcu.

Opsežnom pretragom koja je uslijedila, istog dana je u večernjim satima u mjestu Donje Mrke, nadomak Podgorice, nađen zapaljeni BMW iz kojeg je pucano. U autu je tad nađena i automatska puška koja je upućena na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Nedović je podlegao povredama na putu do bolnice, dok je Šaković hitno operisan i zadržan na dalje liječenje. (Dnevne novine)

Komentari: 0

Novi komentar