Lavrov: Obama odgovoran za kolaps u odnosima Rusije i SAD-a

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da je najpozitivniji dio jučerašnjeg obraćanja američkog predsjednika Donalda Trampa tokom debate na zasijedanju Generalne skupštine UN bila rečenica da SAD neće nametati svoj način života drugima.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 10:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lavrov je u intervjuu za agenciju Asošiejted pres rekao da pozdravlja tu Trampovu izjavu, dodajući da se veoma dugo ništa slično nije moglo čuti od američkih predsjednika.

Šef ruske diplomatije rekao je da je bivši predsjednik SAD Barak Obama odgovoran za, kako je naveo, kolaps odnosa Vašingtona i Moskve.

SAD su u decembru usvojile niz koraka protiv Rusije, uključujući i protjerivanje 35 ruskih diplomata zbog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore. Ove mjere dovele su do kontramjera Moskve i protjerivanja američkih diplomata iz Rusije.

Odgovarajući na pitanje o izjavi američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa da će NATO zaštiti Švedsku od eventualnog ruskog napada, čak iako ta zemlja nije članica Alijanse, Lavrov je rekao da ne želi da komentariše "paranoične izjave".

"Ima toliko fantazija da ne vrijedi obraćati pažnju na to", rekao je šef ruske diplomatije.

Izvor: N1

Foto: REUTERS/Eduardo Munoz

Komentari: 0

Novi komentar