Vojvodić krivi Bjelicu za krizu na UCG

Predsjednica Senata i rektorka Radmila Vojvodić, optužila je na današnjoj sjednici predsjednika Upravnog odbora Duška Bjelicu da je glavni krivac za krizu na Univerzitetu Crne Gore.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 16:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno sa UCG, na Senatu je raspravljano o krizi upravljanja koja je uzrokovana nepoštovanjem reforme i akreditacije Univerziteta Crne Gore po pitanju studijskog programa Visoka medicinska škola u Beranama, o ugroženoj autonomiji UCG koja je eskalirala odlukom Upravnog odbora oprečnoj Senatu i akademskim standardima visokog obrazovanja, kao i o odluci Upravnog odbora koja osporava prorektorski tim rektorke Radmile Vojvodić bez obrazloženja.

Predsjednica Senata i rektorka Radmila Vojvodić apostrofirala je ulogu senatora i predsjednika Upravnog odbora Duška Bjelice u nastaloj krizi.    

Senat Univerziteta Crne Gore verifikovao je na današnjoj sjednici upis na osnovne studije po reformisanom modelu. Od raspisanih 3.486 mjesta upisano je 3.394 kandidata.

Usvojena je i organizacija nastave na magistarskim i doktorskim studijama i utvrđen prijedlog broja studenata za upis.

Senat se upoznao sa Prijedlogom izmjena u načinu realizacije nastave u vanrednim okolnostima (nakon odluke Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore od 18. avgusta 2017. da se upis vrši u Beranama, a ne u Podgorici, kako je reformisan i akreditovan) sa ciljem sprovođenja akreditovanog studijskog programa Visoka medicinska škola Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore za studijsku 2017/18. godinu.

Prijedlog koji je sačinila stručna Radna grupa koju je formirao rektor, a činili su je: dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Goran Nikolić, član Senata sa Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Lazović i direktor Centra za studije i kontrolu kvaliteta prof. dr Aleksandar Vujović prezentiran je na sjednici Senata i na njega nije bilo nikakvih konkretnih primjedbi.

Prijedlog načina realizacije nastave u Podgorici i Beranama je proslijeđen Medicinskom fakultetu na osnovu odluke Senata Univerziteta Crne Gore od 2. juna 2017. o usvajanju Organizacije nastave svih studijskih programa na Medicinskom fakultetu i Odluke Senata UCG od 5. jula 2017. o usvajanju Planova i programa praktične nastave na Medicinskom fakultetu.

Komentari: 6

Mijo

20. 09. 2017 - 17:09

I što bi sad- opet je po rektorkinom?!
Anonymous

20. 09. 2017 - 17:33

Tresla se gora rodio se Rektor Duco.
nina

20. 09. 2017 - 19:13

stvarno nema smisla to sto radi Bjelica. Od njega i njegove bahatosti se ne može živjeti. Presao je sve granice. Podrška rektorki da ne pusti tu izbjeglicu da nam popuje
ratka

20. 09. 2017 - 20:15

Nije bogami Bjelica je rođen u Podgorici ja ga znam družio se sa mojim ocem
House of Cards

20. 09. 2017 - 21:15

Rektorka radi. Je li u pravu, ako znam, znali me jadi. Tragično je to što je ona jedna od malobrojnih tamo koja istinski radi, čak vjerujem da se stvari opstruiraju od strane njenih bližih saradnika koji apsolutno nijesu zainteresovani da se uhvate u koštac sa zapuštenim službama i višegodišnjim problemima. Teško će sve to ići, vrlo teško. Žao mi je. Nešto je trulo...
Ledeni

21. 09. 2017 - 07:29

Radmila je sigurno dobra i poštena i apolitična i naučnica i prava dika za rektora i ona se bavi autonomijom i naukom i glumom i van je politike DPS-A
Novi komentar