Duo Begić - Janković u Ljubljani i Beču

Duo naših renomirani umjetnika, violiniste Mirana Begića i Predraga Jankovića na harmonici, prirediće večers i sjutra koncerte u Ljubljani i Beču.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 17:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nedavno osnovani ansambl nastupiće večereas u Velikoj sali Muzičke akademije u Ljubljani, koja i organizuje njihovo gostovanje. Sjutrašnji koncert u Beču prirediće u svečanoj sali Ringturma, a domaćini su Ambasada Crne Gore i počasni konzul naše zemlje dr Karl Fink.

- Naš repertoar čine kompozicije koje pripadaju različitim muzičkim epohama i žanrovima, a u originalu su napisane za violinu i orkestar ili violinu i klavir. Mi smo napravili nove aran-mane i redakcije za violinu i harmoniku. Ovakav spoj instrumenata se rijetko može čuti i vidjeti na koncertnim scenama, kako evropskih, tako i svjetskih gradova. Uz poznata klasična djela poput Albinonijevog Adađa, Vivaldijevih Godišnjih doba, Albenicov Asturijas, na našem repertoaru su i obrade crnogorskih tema u našem aranžmanu, kompozicije Nikole Hercigonje, te nekoliko poznatih filmskih tema koje potpisuju Enio Morikone i Karlos Gardel - istakao je jedan od članova dua, Miran Begić.

Koncerti u Ljubljani i Beču održavaju se uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

K.J.

Komentari: 1

Anonymous

20. 09. 2017 - 17:40

Jeli ovo onaj Begić što ukida autonomiju UCG?
Novi komentar