Premijer Marković prisustvovao otvaranju m:telove Digitalne fabrike

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je večeras u Podgorici otvaranju M-telove Digitalne fabrike – prvog ICT Huba u Crnoj Gori.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 21:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Digitalnu fabriku – jedinstveni centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – otvorila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Obraćajući se prisutnima ministarka Sekulić je rekla da novo vrijeme traži nove pristupe, nove tehnologije, nove ideje i nova razmišljanja.

„U stalnoj komunikaciji sa privredom dobijam upite: zašto mi kao uprava ne uradimo više na korišćenju modernih tehnologija? Zašto ne povežemo sisteme Poreske uprave, Carine, inspekcija, dozvola? Dakle, naša privreda traži upotrebu modernih tehnologija jer su joj neophodne. Zamislite šta bi bilo sa turizmom da nema bookinga? Šta bi bilo sa kupovinom avionskih karata da nema Amadeusa? Inovacije više nijesu pitanje napretka nego pitanje opstanka. Razvoj inovativnih ideja je naša nužnost, a privredi neophodnost“, rekla je ministarka ekonomije.

Ministarka Sekulić se zahvalila direktoru M-tela Crna Gora Vladimiru Lučiću na pokretanju ovakve inicijative, istakavši posebnost ovog projekata u vremenu opšteg pukog jurenja za profitom.

img-7553

Komentari: 3

IT

20. 09. 2017 - 22:23

Tanko.
KoPapagaj

20. 09. 2017 - 22:49

A vidji ovu srbadiju i cetnike kako se sire..uh. ne treba nama ICT srbadija i cetnika..ne
Bravo vi ga majstori

21. 09. 2017 - 09:55

Ovo je prva FABRIKA otvorena u nezavisnoj Crnoj Gori, ajde sa srećom :)))
Novi komentar