Trener zagrebačkog Dinama napadnut ispred svog stana

Trener fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Mario Cvitanović povrijeđen je večeras u napadu dvojice maskiranih napadača, saopštili su taj klub i zagrebačka policijska uprava.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 23:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je prenijela Hina, Cvitanovića su palicama napali ispred stana, neposredno po povratku ekipe sa utakmice hrvatskog Kupa u Imbriovecu.

Trener Dinama je poslije napada pozvao policiju i zatražio ljekarsku pomoć.

"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašćen ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti sa tragičnim posledicama. To je samo nastavak onoga što se događa u poslednje vrijeme kada je potpuno legalizovano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu, pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića", naveo je Dinamo.

Zagrebački klub je apelovao na institucije Hrvatske da se probude i da prestanu da ignorišu sve što se događa oko Dinama i da ne ignorišu napade na svoje građane.

"Pa zar svi čekamo da se dogodi nešto tragično da bi sistem konačno reagovao? Ne želimo da živimo u zemlji u kojoj se institucije boje čak i da osude zlodjela. Nismo primetili da je iko od relevantnih faktora i institucija reagovao nakon napada i pokušaja ubistva Zdravka Mamića, što je očigledno motivisalo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", piše u saopštenju.

U Policijskoj upravi su potvrdili napad na Cvitanovića i naveli da je istraga u toku.

Komentari: 0

Novi komentar