Do ubica preko kupaca automobila?

Tivćanin Dragan Stojković (58) i Nikšićanin Vladimir Lemajić uhapšeni su prekjuče u okviru istrage o ubistvu Podgoričanina Ivana Nedovića (34) i ranjavanja njegovog sugrađanina Milića Minje Šakovića.
Objavljeno: 21. 09. 2017 - 06:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su juče privedeni tužiteljki Lepi Medenici koja im je odredila zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage koji će odlučiti o pritvoru. Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, krivičnim prijavama, Stojković i Lemajić se terete za prikrivanje. Policija se juče nije oglašavala o hapšenju Stojkovića i Lemajića.

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji su utvrdili da je Stojković koji se bavi trgovinom polovnih vozila i auto djelova, prije tri godine kupio automobil „bmw 3“ koji su 8. septembra koristile ubice.

Kako je Pobjedi kazao branilac Stojkovića, advokat Ratko Pantović, Stojković je uvezao „bmw“ 27. novembra 2014. godine i prešao preko graničnog prelaza Ranče, predao papire carinicima i došao u Nikšić.

- Čim je napustio Italiju, tamošnjoj policiji, prijavljena je krađa tog automobila - ispričao je Pantović. Prema njegovim riječima, u Nikšiću je sreo prijatelja - Lemajića - koji je prisustvovao prodaji automobila. On tvrdi da njegov klijent tri godine nije imao nikakve veze s tim automobilom, niti je znao šta se s njim više dešava.

- Nejasna je kvalifikacija, jer nema obilježja krivičnog djela prikrivanje - kazao je Pantović.

Stojković i Lemajić su negirali bilo kakvu umiješanost u ubistvo Nedovića i vezu sa počiniocima. Stojković se već niz godina bavi trgovinom polovnim automobilima i autodjelovima, koje uvozi iz Italije i u policiji nema kriminalni dosije. U Tivtu ima firmu za prodaju automobila i auto djelova.  

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 1

enigma

21. 09. 2017 - 09:22

Eh to bi mu bilo isuvise lako da nadju ubice po broju karoserije. Tako bi i ja mogao bit pandur. Mnogo je zamrsena situvacija u MNE posto niko ne prepisuje kola na svoje ime jer drzava naplacuje porez milion puta kod promjene vlasnika. Mada bi ovaj Stojko morao voditi evidenciju kome ga je prodao a onda od jednog do drugog nadje se poslednji .
Novi komentar