Odbrana zatražila izuzeće sutkinje Mugoše, tvrde da pristrasno vodi postupak

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine. Odbrana je zatražila izuzeće sutkinje Suzane Mugoše, jer, kako tvrde, pristrasno vodi postupak i tendenciozno pruža pomoć tužilaštvu u opstruiranju advokata. Optuženi funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević tražili su od vijeća suda da prekine proces i odbaci optužnicu zbog navodnog pokušaja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da podmiti Slavka Nikića. Njihovi zahtjevi su odbijeni, a Katnić je ocijenio da je namjera lidera DF-a odugovlačenja procesa. Na danšnjem ročištu optužena Branka Milić nastavila je da iznosi odbranu, rekavši da su Saša Sinđelić i Mirko Velimirović agenti provokatori, da se u Crnoj Gori desio državni udar, te da su Specijalno državno tužilaštvo i Uprava policije bili dio tog plana. Suđenje će se, ukoliko ranije ne bude donešena odluka o zahtjevu za izuzeće, nastaviti u srijedu, 27. septembra.
Objavljeno: 22. 09. 2017 - 11:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tok suđenja:

11:58 Današnji pretres je završen. Ukoliko ranije ne bude donešena odluka o zahtjevu za izuzeće, proces će se nastaviti 27. septembra.

Knežević: Priznajem samo sud svog naroda i svoje partije

11:48 Knežević se vratio u sudnicu i takođe pridružio zahtjevima odbrane.

- Vaša namjera da srpski narod predstavite kao antidržavni element doživjela je kulminaciju Vašim današnjim odlukama. Sutkinja Vuković je u rodbinskim vezama sa agentom provokatorom Veselinom Mujovićem, koji je snimao lidere DF-a. Ovaj sudski proces je od starta kontaminiran jer se ovi ljudi nalaze u piramidi zločinačkog udruživanja protiv lidera DF-a. Ukoliko mi ne budete dozvolili da iznosim odbranu, ja ću mirno izaći preko vrata i neću se vraćati u sudnicu. Znam da će ministar pravde Zoran Pažin donijeti odluku u (eventualnom) izuzeću. Cijela Crna Gora zna da Vi pravite konsultacije sa Pažinom, a onda on zove Mila Đukanovića u Dubaiju. Priznajem samo sud svog naroda i svoje partije - podvlači Knežević.

Mandić: Vijeće i tužilaštvo uigrani tim

11:45 Mandić se pridružio zahtjevima za izuzećem sudija.

- Vijeće je zajedno sa tužilaštvom djelovalo kao uigrani tim. Nijeste poštovali ravnopravnu poziciju tužilaštva i odbrane. Možda to bude i poruka nekom novom vijeću da se na jedan drugačiji način ponaša za razliku kako ste se vi ponašali. Haški tribunal se ponašao na potpuno drugi način i prihvatao oštre riječi i uvrede i nadvisio ponašanje ovog vijeća - poručio je funkcioner DF-a.

11:40 Izuzeće sutkinje tražio je i advokat Milan Petrović, branilac Bratislava Dikića.

11:36 Advokat Dušan Radosavljević traži samo izueće sutkinje Mugoše jer je, kaže on, brutalno zloupotrebila svoja prava udaljavajući njegovog branjenika Milana Kneževića iz sudnice.

- Mom branjeniku su uskraćena prava na odbranu – podvlači on.

11:33 - Trudili smo se da sačuvamo dostojanstvo u sudnici, ali ste Vi (sutkinja Mugoša) nekoliko puta izazivali da se podnese zahtjev za izuzeće. U postupku koji se javno prenosi zapravo se naočigled struke, nauke i javnosti onemogućava elemntarno pravo – pravo na odbranu – zaključio je Jovanović.

11:29 Jovanović navodi da sutkinja Mugoša pruža „tendencioznu pomoć tužilaštvu u onemogućavanju odbrane da dobije spis i sva dokumeta koja se tiču ovog procesa“.

- Ovo je politički proces. Predsjednica vijeća je onemogućavala sve do sada saslušane da se izjašnjavaju na riječi: NATO, Rusi, Sinđelić, Srbi, Velimirović, iako se ovi pojmovi odnose na optužnici i u njoj se pominju na stotine puta – istakao je advokat.

1109sudnica

Jovanović: Sutkinja Mugoša pristrasno vodi postupak

11:26 Advokat Jovanović traži izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića jer je, kako kaže, pristrasan i jer je 14. jula objavio saopštenje protiv njega i postavio ga na sajt Suda.

Branilac takođe tvrdi da je Savić Mihaila Čađenovića stavio u neravnopravan položaj u odnosu na optuženog Miloša Jovanovića, produžavajući pritvor službenom vozaču DF-a.

11:25 Jovanović zahtijeva izuzeće sutkinje Vuković jer mu se, kako kaže, obraćala neformalno tokom iznošenja odbrane Hristić Kristine.

- To nije prvi put da se neprimjereno ponaša - navodi advokat.

11:19 Advokat Jovanović traži izuzeće predsjednice vijeća suda – sutkinje Mugoše i člana vijeća – sutkinje Dragica Vuković, kao i izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića u postupku po odlučivanju o izuzeću predsjednice vijeća.

- Predsjednica vijeća je pokazla potpunu pristrasnost u vođenju postupka, pa je tako 6. septembra u cjelosti onemogućila advokate odbrane na stavljanje primjedbi u ovoj fazi postupka protivno ZKP-u, mišljenju Vrhovnog suda, pa je tako, iz za sada neutvrđenih razloga, donijela odluku o novčanom kažnjavanju a da nije zatražila mišljenje vijeća - istakao je on.

Sutkinja je, dodaje Jovanović, pokazala i pristrasnost u smislu diskriminacije po nacionalnoj i političkoj osnovi.

1109sud

Krpović traži izuzeće Mugoše

11:15 Advokat Krpović je tražio izuzeće predsjednika i članova vijeća Višeg suda jer, kako kaže, njegovoj branjenici nije omogućeno da na zakonit način iznosi odbranu, te da je obmanjuju i usmjeravaju u kom pravcu da iznosi odbranu.

11:13 Optužena tvrdi da SDT poznaje Velimirovića i Sinđelića od 2003.i vremena njihovih ratnih dejstava. Naglašava da su pomenuta dvojica "agenti provokatori".

11:10 Milić navodi da je optužena na osnovu fiktivnog događaja.

- Oružje koje je potpoljeno je nedostupno. Ja ću sa još dva čovjeka otići na to jezero gdje je potopljeno oružje. Optužnica je sva do temelja besmislena – napominje optužena.

Milić: Državni udar se desio, SDT i Uprava policije bili dio plana

11:04 Milić kaže da se 15. i 16. oktobra 2016. u Crnoj Gori desio državni udar jer su se "poklopili interesi crnogorskog režima i NATO pakta, i u tom pravcu je trebalo sakriti izbornu krađu".

- U tom cilju je trebalo uvući Crnu Goru u NATO mimo volje naroda. SDT i Uprava policije su dio tog plana i projekta - napominje ona.

10:57 Optužena je rekla da je njeno pravo da dođe u njenu "katunsku, četničku Crnu Goru kad god je srce povuče".

- Došla sam kod vojvode Rada. Nisam došla zbog Mila Đukanovića, niti me on zanima - rekla je Milić.

2209milic

Milić: Pet verzija Velimirovićevog iskaza

10:48 Milić kaže da je bivši pripadnik Crvenih beretki, kojeg nije imenovala a kojeg nije vidjela od njegove desete godine, pokušao da je ucjenjuje mejlom u kojem je predstavio kao "monstruma prema ocu".

Ovaj dokument (mejl) je bio još jedan od načina da me SDT zaplaši i ucijeni - tvrdi ona.

10:45 Optužena Milić kaže da SDT ulaže sve napore da je diskredituje.

10:33 Tvrdi da se, kako je vrijeme odmicalo, iskaz Mirka Velimirovića dat SDT-u mijenjao, pa tako danas postoji pet varijanti njegovog iskaza.

- U prvoj varijanti u službenoj zabilješci datoj u CB Podgorica 12.10. 2016. (Velimirović) je prozvao samo Sinđu, nema članova kriminalne organizacije. Voljela da vidim gdje u toj zabilješci piše da je Velimirović izjavio to što tužilac Čađenović kaže da je izjavio  - navodi ona.

10:32 Nastavljena je odbrana Branke Milić. Ona je rekla da je nevina osoba koju drže 11 mjeseci u pritvoru.

Odbijeni predlozi funkionera DF-a, Knežević udaljen

10:30 Sud je odlučio da udalji Kneževića iz sudnice zbog toga što je ranije govorio bez odobrenja sutkinje.

10:28 Sud je odbio Mandićev predlog za prekid postupka i Kneževićev za odbacivanje optužnice. Vijeće Višeg suda je takođe odbilo zahtjev za gledanje Nikićevog intervjua jer će se on, prema riječima sutkinje Mugoše, pojaviti pred sudom.

9:45 Sutkinja je dala tridesetominutnu pauzu.

9:43 Knežević je rekao da je Katnić potvrdio da hapšenja funkcionera DF-a za navodno pranje novca imaju krak sa državnim udarom.

- Moj procesni predlog je da prije odlučivanja odgledate intervju Slavka Nikića, zato što je on predložen za svjedoka u ovom postupku od strane glavnog specijalnog tužioca - saopštio je funkcioner Fronta

Advokat Jovanović predložio je da se intervju zajednički pogleda u sudnici.

9:40 Advokat Jovanović je rekao da Slavko Nikić nije potpisao zapisnik o saslušanju.

1109katnic

Katnić: Pokušaj odugovlačenja procesa

9:37 Katnić je predložio da se pregleda video-snimak današnjeg suđenja na kojem se, kako tvrdi, može vidjeti na koji način mu je prijetio Mandić

- Procesni predlozi iznijeti su u pravcu odugovlačenja krivičnog postupka. Molim sud da to spriječi i da se ovdje raspravlja o optužnici - rekao je glavni specijalni tužilac.

Katnić je naveo da tužilaštvo ostavlja sudu da odluči u vezi sa predlozima dvojice lidera DF-a.

9:34 Sutkinja Mugoša opomenula je Kneževića što govori, iako mu sud nije dao riječ. Knežević dobacuje da se sud ne ponaša u skladu sa zakonom i da "to što sudija nosi togu ne znači da je sudija".

9:28 Katnić je rekao da se "sada pojavila izvjesna Dragana, a da je prije bila Julka koju je glavni specijačni tužilac silovao prije 20 godina". 

- Pukovnik Slavko Nikić nikad nije imao kontakt sa specijalnim državnim tužiocem. Sve što je izjavio, izjavo je pred tužilaštvom Srbije. Nevjerovatno je da nakon takovg iskaza bilo ko postavi takav predlog. Molim da se prekine sa prijetnjama specijalnom državnom tužiocu - naglasio je Katnić.

9:25 Advokat Krpović je rekao da je odbrana od starta procesa tražila da se odbaci optužnica jer je Katnić kršio pretpostavku nevinosti i pokušavo da iznudi iskaz od njegove branjenice (Branke Milić).

- Tražim da se odbaci optužnica - podvlači Krpović.

2209knezevic

Knežević: Uhapsite Katnića i Čađenovića

9:22 Optuženi Milan Knežević tražio je od sutkinje da odmah odbaci optužnicu i odredi pritvor glavnom specijalnom tužiocu Katniću i njegovom zamjeniku Saši Čađenoviću, jer su, tvrdi, zloupotrebili službeni položaj i izvršili brutalnu opstrukciju procesa.

- Postoje ozbiljne indicije da su uznemiravali svjedoke i uticali na optuženog Miloša Jovanovića - naveo je jedan od lidera DF-a.

9:19 Krpović je poručio da još uvijek neće tražiti izuzeće sutkinje.

- Ali ukoliko mojoj branjenici onemogućite da neometano iznosi svoju odbranu, naravno da ću tražiti izuzeće. U to budite sigurni - poručio je Krpović.

9:13 Advokat Jugoslav Krpović traži od vijeća Višeg suda da omogući njegovoj branjenici Branki Milić da na zakonit način iznosi odbranu i predlaže svoje dokaze kojima će ukazivati da nije izvršila djelo koje joj se stavlja na teret.

- Prvi put poslije 11 mjeseci dobila je priliku da iznosi svoju odbranu, a Vi (sutkinja Mugoša) ste joj to juče onemogućili - naveo je advokat.

Sutkinja je odgovorila advokatu da u ovoj fazi postupka može samo da traži njeno izuzeće.

2209mandic

Mandić: Katnić pokušao da podmiti Nikića

9:08 Optuženi Andrija Mandić je tražio da se proces prekine jer je Slavko Nikić u jučerašnjem intervjuu portalu IN4S rekao da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokušao da ga podmiti, prijeteći mu da će biti isporučen vlastima u Prištini.

- Mislim da ovaj čovjek (Katnić) treba da se uhapsi, jer on može da utiče na izvjesnu Draganu da podmiti Nikića sa 100.000 eura. To treba da se ispita - istakao je Mandić.

9:07 Dikić je rekao da će pratiti današnji pretres koliko bude u mogućnosti. Sutkinja Mugoša je kazala da će se Dikićevo medicinsko vještačenje obaviti danas u 14 časova u ZIKS-u.

9:06 Sutkinja je kazala da je neposredno prije pretresa od ZIKS-a dobila Dikićev dopis u kojem se navodi da nije psihički i fizički sposoban da prati suđenje.

9:05 Sutkinja Mugoša je konstatovala prisustvo tužilaštva, odbrane i optuženih. 

Na posljednjem ročištu optužene Kristina Hristić i Branka Milić negirale su krivicu.

Vijeće sutkinje Suzane Mugoše odlučilo je u četvrtak da razdvoji postupak protiv optuženog Miloša Jovanovića koji se dva dana nije pojavljivao na ročištu, dok je predlog odbrane za razdvajanje postupka koji se odnosi na Bratislava Dikića odbijen. 

Optuženi Srboljub Đorđević, Dikić i Jovanović, koji su ranije saslušani, takođe su negirali krivicu. 

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Milan Dušić i Dragan Maksić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Komentari: 39

nosonja

22. 09. 2017 - 09:42

Kojim se nevjerovatnim prljavim metodama sluzi upravnik koncetracionog logora ?! Prijeti gradjaninu druge drzave i njegovoj familiji , salje neke droce iz talijanskog bodela da ga podmicuje i sl.
Boban Bg

22. 09. 2017 - 10:13

Nije ni čudo što ne znate ni ko ste, što podržavate izdaju, kad tako lako povjerujete u sve što čujete samo zato što vam to odgovara . Do juče je za Mandića bio Slavko Nikić avetinja i piskaralo, te da je optužio na hiljade ljudi i da živi od spletkarenja. Zamisli, sad je opet postao Nikić čestit čovjek kojem Mandić toliko vjeruje da bi da se samo na osnovu toga hapsi Katnić. Zato, kad je on u pitanju, izjave o njegovoj krivici ne mogu biti osnov za ništa. Bravo vam ga.
joksim cetalj i jesenjin

22. 09. 2017 - 10:01

Vec je jasno da ce najmanje Cadjenovicu morati da plate visemjesecnu robiju jer Nikic kaze da nije niti ce im ikada potpisati bilo sta protiv njega.
A ste ce

22. 09. 2017 - 10:43

Oni samo to i znaju.
Katarina

22. 09. 2017 - 10:44

A kakvi su, moraju neki sou oni da naprave. Ne mogu oni bez prijetnji i vike.
Čoleee

22. 09. 2017 - 10:46

Joooj, jedva cekam da se ovo zavrsi, da vam vidim face kad vam kazne budu citali.
krinka

22. 09. 2017 - 10:47

Neka ste ih udaljili jer oni ne znaju da postuju nijednu instituciju.
Ostatija

22. 09. 2017 - 10:47

velika nervoza vlada kod Mandica i Knezevica...vidi se da su krivi..
souuu

22. 09. 2017 - 10:48

Kako su ova dvojica smijesni, sta je ovo. Oni jos po svome tjeraju.
poaro

22. 09. 2017 - 10:49

Nije im ni cudo,neka su ih izbacili jer ne umiju da postuju institucije...Oni su dugo vremena bili na ulici, moramo ih razumjeti, poprimili su ulicarsko ponasanje
neka

22. 09. 2017 - 10:51

Neka su ga udaljili, ne zna za red.
Jovana

22. 09. 2017 - 11:34

Knezevica uhvatilo ludilo gubi na svim terenima pa sad i ovo sudjenje, jer svajstan je on da nema te odbarne koja ga moze spasiti.
Vanja

22. 09. 2017 - 11:35

Milicka toliko spominje rijec cetnistvo da milsi da ce je to nesto spasiti.
Una

22. 09. 2017 - 11:36

Mandic misli ako krene agrsivno da ce se svi uplasiti i reci slobodan si, e nece nego se bukom ne rjesavaju stbari !
Milica

22. 09. 2017 - 11:37

Sto si vise bucan i sto vise pravis buku to je jasan znak da si vise u krivu !
Bojana

22. 09. 2017 - 11:41

Svi negiraju krivicu kako koji dodje, po njima ovaj drzavni udar se sam napravio.. a to sto su Mandic i ekipa njegova zajedno sa Rusima pravili plan oko urada to nista !
mico

22. 09. 2017 - 11:56

Koji "drzavni udar"?
Nisu pomolili glavom u svijet

22. 09. 2017 - 14:59

EVO KOJI DRZAVNI Udar: http://news.sky.com/story/photos-prove-russia-behind-montenegro-assassination-plot-11010838 I OVAJ: https://www.usatoday.com/story/opinion/2017/06/29/russian-hacks-john-mccain-column/436354001/ I OVAJ: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08/28/surveillance-photos-show-russian-intelligence-officers-plotting/ I OVAJ http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/18/russias-deadly-plot-overthrow-montenegros-government-assassinating/
jos malo

22. 09. 2017 - 15:17

I OVO: http://www.politico.eu/article/montenegro-nato-milo-dukanovicmurky-coup-plot/ https://www.thetimes.co.uk/article/russian-spies-face-trial-over-coup-plot-in-montenegro-eduard-shishmakov-vladimir-popov-milo-djukanovic-kremlin-ttjs70n38
tako to radi DF

22. 09. 2017 - 12:03

Mandić i Knežević naučili na ulično ponašanje i misle da to može prođi i u sudu. Prićeraše cara do duvara-sve je jasno, nema te odbrane koja ih može izvući.državni neprijatelji i plaćeni međunarodni kriminalci.
koje

22. 09. 2017 - 13:11

Isti Tito " Priznajem samo sud svoje partije "
Paklen soj ljudi

22. 09. 2017 - 14:45

Cekaj nesto se obrnulo u tvom mozgicu. Ne bi li trebalo da mandic I Knezevic kazu "Priznajem samo cetnicki sud"? Ali je zanimljivo da nikad ne komentarisete nalaze stranih obavj. agencija koji su I zaustavili ovaj pokusaj terora. O tome ne pisu Vijesti, Dan I in4s.net pa ne postoji. Provirite malo u svijet duduci, pa procitajte sto se pise o ovom slucaju kao I vrlo specificne dokaze da je Rusija iza toga. Ma ko ce drsku I malicioznu Srbadiju ubjedit? Da dodje sam Putin I prizna rekli bi :"Nije to on bio no dvojnik kojeg je Milo doveo". Nema kraja bezobrazluku ove sorte.
koje

22. 09. 2017 - 13:11

Isti Tito " Priznajem samo sud svoje partije "
sxud svoje partije i naroda

22. 09. 2017 - 13:26

Predvidjam da ce Knezevic nakon sto pane kriminalni i kvislinski rezim postati predsjednik montenegra kao i nas legendarni marsal .
INTERVJU RANKA K.

22. 09. 2017 - 13:06

Taktiku opstrukcija irazvlacenja primjenjuju KRIVI ! Pogledajte intervju Ranka Krivokapica u Vijestima , na koji nacin je sramno stao uz DF i optuzio sud koji vodi ovaj postupak. Jedna od najsramotnijih etapa njegovog bauljanja
madjo

22. 09. 2017 - 13:44

Sto izmisljass, pregledaj ponovo taj intervju, da shvatis poentu!
?

22. 09. 2017 - 14:35

Ma koju poentu duduku jedan. Mozda tebi treba tri citanja da shvatis dubinu Ranjovih misli. Radi se o banalnosti na tvom nivou. Covjek koji se nastavlja sramotno udvarati DF-u I ostatku velikosrpske opozicije koje zove "gradjanima". Covjek koji precutkuje da mu sa Zapada dolaze poruke koje mu se ne svidjaju. Covjek koji prica o vezama DPS I DF ali u prirustvu Radunovica brani DF. Covjek koji kaze da DPS ima tjesnje veze sa Rusijom nego DF. Ovo je za psihijatra a ne za dva citanja
staracki dom

22. 09. 2017 - 13:22

Kako ih bre nije sramota ? ! Ove dvije babe da sruse CG aoooo ! Ne bilo je ako je dotle doslo !
Bravo

22. 09. 2017 - 13:31

Sutkinja je izvanredna. Ne uspijeva ni tuzenim ni njihovim advokatima da u sudnicu uvedu recnik i ponasanje ulice.
To ti velis izvanredna

22. 09. 2017 - 14:02

Svi redom advokati su ulozili veoma argumentovane zahtjeve za izuzece. Cini mi se da se i ona sama promijenila i shvatila da joj je najbolje da se izvuce iz blata . Uglavnom onu zlobu i aroganciju sa pocetka je zamijenila nesigurnost i popustljivost.
-

22. 09. 2017 - 14:41

Sve tumacite na vas nacin interpersonalnih odnosa u jednom provincijskom ambijentu, gdje su zakoni,pravila, standardna praksa zadnji koji se razmatraju jer to sputava cutuke velikosrpske kojima Pravda van Srbije I Rusije ne postoji. Koja Bjela kuca, Koja britanska vlada, koje obavjestajen agencije, fotografije, silni clanci po svijetu. Za ove zmije to ne postoji nego se stvari svode na "zlobu i aroganciju" I na fatamorgane o povlacecem neprijatelju koji mora bit potucen do kraja. Gledano spolja pakao od ljudi. Svaki kontakt sa civilizovanim svijetom im pokaze da nisu normalni , niko iz vana osim Rusa ne moze podrzati ovaj soj
Vještačenje

22. 09. 2017 - 14:53

Jasno je koji je cilj ovih zahtjeva optuženjih i njihovih advokata. Treba tražiti mišljenje psihijatara da li je optužena sposobna da učestvuje u procesu. Posebno za njenog advokata Krkovića.
Upit na Google

22. 09. 2017 - 15:13

Potrazite na Google ovo: "Russian coup in Montenegro" I dobicete oko 369,000 rezultata. ukljucujuci rezultate istrage stranih obavj agencija, Izjave ministra ino. poslova Britanije I Amerike,...potpredjsnika Amerike Pence-a koji je I ovdje ponovio da se ovaj puch desio I da je iza bila Rusija. Naravno da znaju svi od cetnika do Ranka da se desilo, ali im to demonstrira odnos prema drzavi ukljucujuci Ranka, gdje su im licni interesi , srpski nacionalizam, novac daleko ispred omrzene drzave I zato drkso lazu I cute pred dokazima I informacijama iz svijeta !
Ranko K. na Vijestima

22. 09. 2017 - 15:22

- U vezi ovog sudjenja se slaze sa Radunovicem iz DF-a o nepravednom sudjenju - Veli da su tjesnje veze izmedju Rusije I DPS nego Rusije I DF - Precutkuje poruku Zapada o izborima I bojkotu - Ni rijeci kritike Rusije - Za opoziciju tvrdi da je gradjanska - I dalje prijeti protestima na ulici Jedna stvar je primjetna. SDP prica o vezi DF-a I DPS. Medjutim javno u emisiji nije mu palo na pamet da bilo sto lose o DF kaze, jer se Radunovic javio za pitanje.
Tesla

22. 09. 2017 - 15:51

Ranko je zavrsio politicku karijeru.Mozemo se medjusobno lagati,pricati price ali to je cinjenica pa svidjelo se to nekom ili ne.Neko ko negira cijelu situaciju i jos je uhvacen u lazi ono vece kad su bili nemiri u Pg.Ne zaboravite da ta prica jos nije dosla do kraja. A sto se tice ovih u sudu, pa sta ima za njih da se kaze? Nevini? Jest kao Bulatovicev nos,ne vadi prst iz njega.Mogu samo da kazem: dosla voda do poda za ove ulicare iz DFa.Sud nije ni skupstina niti ulica.Za glupost ih mogu i momentalno uhapsiti.Olosu nije mjesto vani vec u zatvoru. A za ovu grupu sto ne vjeruje u dogadjaje porucio bih ovo: ako ste stvarno toliko caknuti da vjerujete da je sve ovo Milo iskonstruisao, taman da mi je najveci neprijatelj,dusmanin broj 1, ja bih mu dao da vlada CG kao neki Tito ili sta ja znam.Kad tako neko moze cio svijet da vrti oko prsta, pa onda mu Tramp,Merkel i sta ja znam kao onaj Kim dodju kao sitni misevi....
danilo s.

22. 09. 2017 - 17:26

Ne bih o ponasanju tuzenih, jer mi degutantnoije ponasanje nekih njihovih advokata, koji se bahato i uvredljivo obracaju sudiji. Jedan se drznuo da se poziva na praksu Srbije - kao da je ovo Srbija? Treba li onda tuzitelj ili sudija da se pozove na praksu americkih sudova, pa da osudi na velike novcane kazne advokate koji ne postuju sud. A, po potrebi, da im izrekne, i kazne zatvora zbog uvrede suda? Mislim da sudija korektno vodi postupak - medjutim, nije joj lako da radi sa nevaspitanim i primitivnim osobama. Ne smije se dozvoliti da zaustave postupak izazivanjem skandala i putem provociranja suda.
CRNOGORSKI 007

22. 09. 2017 - 19:55

BRAVO NA KOMENTARU.
Seka

23. 09. 2017 - 09:29

Puna podrska specijalnom tuzilastvu i sudskom vijecu. Zao mi je ljudski sto trpi casni Katnic ali vjerujem da ce nasa drzava znati to da cijeni. Sutkinji Mugosi svaka cast tako se vodi krivicni postupak.
CRNOGORSKI 007

23. 09. 2017 - 20:39

OVO PONASANJE OVIH TERORISTA A POGOTOVO ADVOKATA JE DNO DNA.STA NAS ZADESI I KO NAM SE UVUCE U CG,DA SMO PROKLEVENI NEBI NAM SE OVO DESILO.AKO SADA DRZAVA ODLUCNO NE ODREAGUJE,NE POKAZNJAVA SA MAKSIMALNIM KAZNAMA ,ZAPAMTITE ,,HAOS CE NASTATI,,.NEZNAM STA ONAJ KNEZEVIC IZIGRAVA,KOGA ON NE PRIZNAJE,AKO DRZAVU NE PRIZNAJE LAJAVI JUNAK ZASTO JE DOSAO NA SUDJENJE.SVAKO NJEGOVO PONASANJE KOJE NIJE U SKLADU SA ZAKONOM MAKSIMALNO GA KAZNITI.MISLIM DA TIHO PRENOSE ULICARSKU ATMOSFERU U SUDNICU,IZGLEDA DA SE PRAVE BUDALAMA DA NEZNAJU ZASTO SU POHAPSENI.TREBA IM DATI DO ZNANJA DA SE NALAZE U DRZAVI CRNOJ GORI I DA IM SE SUDI ZA TERORIZAM.SUDIJE NI POMISLITI ZAMENITI,ZAMENOM BI SE OHRABRILI I JOS BI SE VISE PONASALI ULICARSKI.
Novi komentar