Kim Džong Un: Tramp je poremećen čovjek

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da će ta zemlja razmotriti "najviši nivo tvrdih kontramjera u istoriji" protiv SAD reagujući na najnoviju prijetnju predsjednika SAD Donalda Trampa da će "potpuno uništiti" Sjevernu Koreju.
Objavljeno: 22. 09. 2017 - 08:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kim je Trampa nazvao "poremećenim", a njegove izjave "najžešćom objavom rata u istoriji", prenosi Rojters.

On je dodao da Trampov govor u UN potvrđuje da je nuklearni program Pjongjanga bio "ispravan put".

"Njegove opaske su me uvjerile, a ne zastrašile ili zaustavile, da je put koji sam izabrao pravilan i da ga moram slijediti do kraja", naveo je Kim u saopštenju koje je prenijela zvanična sjevernokorejska agencija KCNA.

"Kao čovjek koji predstavlja Demokratsku Narodnu Republiku Koreju i u ime dostojanstva i časti moje države i naroda, kao i u vlastito ime, učiniću da čovjek koji ima svojstvo vrhovnog komandanta u SAD skupo plati za svoj govor", rekao je Kim, koristeci zvanični naziv Severne Koreje, prenosi Rojters.

Tramp je rekao 19. septembra u UN da ako SAD budu prisiljene da se brane, "potpuno će uništiti" Sjevernu Koreju. Američki predsjednik se, između ostalog, rugao Kim Džong Unu nazvavši ga "raketašem" u "samoubilačkoj misiji".

Sjeverna Koreja je nedavno izvršila šesto nuklearno testiranje uprkos međunarodnoj osudi.

Tanjug.rs, Blic.rs

 

 

Komentari: 4

Razlika

22. 09. 2017 - 09:20

koja razlika izmedju TRAMPA I Kim UNA . Kim kaze ...Japan nema potrebe da vise postoji ... A Tramp zbrisacemo Koreju. OBADVA DEBILA . U cim rukama se svijet nalazi? Dali mislite I dalje da su RUSI opasnost po svijet ?
@ RAZLIKA

22. 09. 2017 - 15:28

JESU I RUSI OPASNOST JER NITI BI KIM NITI IRAN IMALI TEHNOLOGIJU ZA A BOMBU DA IM NISU RUSI DALI.UOSTALOM KOZGU PITAJ UKRAJINCE,GRUZIJCE I SLICNE KO JE OPASNOST
Ko je dao,

22. 09. 2017 - 16:36

Izraelu i PAKISTANU ?
Rusi,

22. 09. 2017 - 16:37

Ne prijete ni jednoj zemlji da ce nestati za razliku od Amerike ?
Novi komentar