Otvara se "Koncept Art Space", novi dom savremenih umjetnika

Prva multimedijalna galerija u Crnoj Gori „Koncept Art Space“ biće večeras otvorena u samom centru Podgorice, u Vučedolskoj ulici naspram Crnogorskog narodnog pozorišta, u 20 časova.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 07:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Otvaranje ovog prostora obilježiće izložba radova tri crnogorske umjetnice - Sanje Raonić, Ivane Stanić i Dijane Lazović.

Galerija je nastala kao projekat podgoričke nevladine organizacije „Koncept“, čije su osnivačice Danijela Brajović-Mihaljević i Dubravka Duda Duletić, koja je ujedno i predsjednica te NVO.

- „Koncept Art Space“ nastao je u sklopu naših aktivnosti na podršci i afirmaciji savremenog likovnog stvaralastva. Ipak, sama galerija nije osnovana kroz tuđe donacije, već smo to učinile nas dvije svojim entuzijamom i uz podršku malog broja ljudi, porodice i bliskih prijatelja, koji su razumjeli našu namjeru i na tome smo im zahvalni - kazala je Duletić za Portal Analitika.

Njihova želja je da u ovom malom prostoru učine što više za promociju klasičnog likovnog stvaralaštva, te video i digitalnih radova umjetnika.

Tako će već 2. oktobra biti prezentirani video rad i postavka crteža afirmisane crnogorske umjetnice Jelene Tomašević. Dvije sedmice kasnije, 16. oktobra, izlagaće i profesorica na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, Katarina Švabić.

- Osim navedenih umjetnica, ostvarena je saradnja i sa mnogim drugim stvaraocima iz oblasti digitalne umjetnosti, pa su za svaki mjesec planirane promocije njihovih radova. Zato pozivamo sve da podrže ovaj način prezentovanja savremenih crnogorskih likovnih umjetnika, jer ne namjeravamo da se na tome zadržimo - zaključuje Duletić za naš portal.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar