Indija: Uhapšen popularni guru zbog silovanja žene

Indijska policija uhapsila je popularnog indijskog duhovnog učitelja zbog optužbi da je silovao 21-godišnju ženu na zapadu zemlje.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 18:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Indijska policija uhapsila je danas popularnog indijskog duhovnog učitelja zbog optužbi da je silovao 21-godišnju ženu na zapadu zemlje, a to je drugi guru koji je uhapšen zbog silovanja u proteklih mjesec dana.

Policijski zvaničnik Džajsing Natavat rekao je da se silovana žena, čiji su roditelji sledbenici 70-godišnjeg gurua Kaušlendre Prapanačarje Falahija Maharadže, požalila da ju je guru napastvovao 7. avgusta u svom sjedištu u Alvaru, gradu u državi Radžaštan, prenosi AP.

Ta žena je rekla da ju je duhovni učcitelj upozorio da nikome ne priča za napad, ali je odlučila da prekine ćutanje nakon što je drugi, samoproglašeni guru, Gurmet Ram Rahim Sing, izveden pred sud i osuđen na 20 godina zatvora prošlog mjeseca zbog silovanja dvije sledbenice u sjevernoj državi Harjana.

Falahiju Maharadži preti 10 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Vjerske sekte imaju veliki broj sledbenika u Indiji, a takođe imaju značajan politički uticaj, napominje američka agencija.

Novosti.rs

Komentari: 0

Novi komentar