Počela da radi nova propelerna pumpa na Solani

Poslije dvije nedjelje od početka radova na instaliranju pumpe, na pumpnom sistemu Đerane, danas je puštena u rad nova pumpa, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 20:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Svježa morska voda sistemom kanala već danas ulazi u bazene Ulcinjske Solane, što će omogućiti da Nacionalni parkovi Crne Gore koji upravljaju ovim područjem, na adekvatan način realizuju aktivnosti koje se odnose na održavanje i unaprijeđivanje uspostavljanjenog ekosistema Solane"- navodi se u saopštenju.

Pored postojeće koja je, kako navode, u ispravnom stanju, montiranjem nove pumpe osiguraće se kontinuitet uspostavljanja potrebnog režima vode u periodima koji su najzahtjevniji za održavanje bioloških optimuma potrebnih za boravak ptica na Solani, kao i za ostale segmente biodiverziteta.

„Nabavkom i korišćenjem nove pumpe stvoreni su uslovi za kvalitetnije i sigurnije snabdijevanje prostora Solane svježom morskom vodom, u cilju zaštite i održavanja cjelokupnog ekosistema Solane u narednom periodu“, kazao je direktor Elvir Klica.

"Sredstvima koje je obezbijedila Vlada Crne Gore izvršena je nabavka pumpe, a poslove vezane za njenu nabavku i instaliranje je realizovala stečajna uprava solane, uz pomoć angažovanih stručnih lica"- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar