Crnogorski brod "Bar" se sudario sa brodom iz Bahama

Teretni brod “Bar” pomorske kompanije Barska plovidba pretrpio je manja oštećenja u vodama Bangladeša, gdje se sudario sa brodom “Marina Stars” koji plovi pod zastavom Bahama. Na sreću niko od posade nije povrijeđen, potvrdio je izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 22:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Brod ‘Bar’ se nakon bunkerisanja goriva koje je obavljeno u Singapuru, 22. septembra usidrio na sidrištu u Bangladešu gdje je čekao dozvolu za ulazak u luku da bi iskrcao 23.000 tona čeličnih kalemova. Jutros sam dobio poziv od kapetana Vladana Dudića koji me je informisao da je došlo do kontakta broda ‘Bar’ i broda ‘Marine Stars’. Na sreću, brod Bar je pretrpio samo manja oštećenja”, kazao je Paunović.

On objašnjava da je oštećena ograda u dužini od oko 30 metara, kao i gornji dio oplate koja je pretrpjela ogrebotine i blago ulegnuće, te da plovilo nije konstruktivno oštećeno.

“Nadležne službe Društva će u kontaktu sa posadom broda, lučkim vlastima u Bangladešu i predstavnicima osiguravajuće kuće preduzeti sve neophodne mjere i radnje da utvrdimo način kako da naplatimo štetu koju nam je pričinio brod ‘Marine Stars’ i otklonimo predmetna oštećenja”, navodi Paunović.

Brod “Bar” porinut je 2014. godine u Kini. Nosivosti je 36.000 DWT, dužine 180m, širine 30m sa gazom 10.03m. Barska plovidba je kroz kreditno zaduženje kupila dva teretna broda “Bar” i Budva”, koji su sagrađeni u kineskom brodogradilištu.

Otplata glavnice za oba broda počinje sredinom sljedeće godine.

Barinfo

Komentari: 0

Novi komentar