Predsjedništvo DF-a: Ostatak opozicije treba da sjedne za sto sa nama

Poslije poziva DF-a da opozicija jedinstveno djeluje i otpočne sa protestima, režim je panično reagovao i pozvao dio opozicije da mu se pod formom dijaloga priključi, mašući ponudom da su im čak i vrata vlade otvorena, saopšteno je iz Predsjedništva Demokratskog fronta (DF).
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 12:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

-DF smatra da ostatak opozicije treba da sjedne za sto sa nama kako bi razmotrili našu inicijativu i predlog platforme koji smo im ponudili, ili da razgovaramo o nekom drugom predlogu koji bi eventualno saopštile druge opozicione partije. Najvažnije je da sa tog sastanka pošaljemo jedinstveni zajednički odgovor opozicije Dušku Markoviću i režimu. Upravo je jedinstveni stav opozicije o uslovima za rešavanje teške državne i političke krize od suštinske važnosti za sve buduće procese, kojima se treba pronaći put do slobodnih izbora i poštovanja narodne volje- ističe se u saopštenju Predsjedništva DF-a, dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se dodaje, u ovom trenutku na stolu su dva predloga- jedan je Demokratskog fronta da se opozicija ujedini i primora režim na ustupke koji bi doveli do prvih fer izbora, a drugi je predlog DPS-a- da se "opozicija razjedini i njeni djelovi privedu u Vladu Duška Markovića kako bi se sačuvala nekontrolisana moć DPS-a, kao što je to bilo sa takozvanom vladom izbornog povjerenja nakon protesta DF iz 2015. godine".

-Poziv Duška Markovića opoziciji je posledica i javne blamaže montiranog slučaja lažnog državnog udara koji građanima, ali i međunarodnoj javnosti pokazuje da crnogorsko tužilastvo i pravosuđe nije daleko odmaklo od 1948, i vremena služenja ideologiji, partiji i Vođi. Panika zbog javnog urušavanja slučaja državni udar je dovela do nekontrolisanog i nezakonitog hapšenja naših mladih ljudi i članova porodica funkcionera DF. Istovremeno se uz pomoć kontrolisanih medija i novinara pokušavaju falsifikovati i zloupotrebiti izjave i odgovori koje su, pored svih opstrukcija i onemogućavanja od strane sudije, optuženi uspjeli saopštiti na suđenju. Javnu sliku koja se napravila ne mogu promijeniti ni korumpirane sudije i tužioci, potplaćeni novinari i mediji zaduženi za pravljenje misterija, potom od strane domaćih i pojedinih stranih bezbjednosnih službi angažovane NVO, zatim botovi sendvičari, jer je lažna optužnica već bila istopljena i razorena i prije početka samog suđenja. Zato cijenimo da u ovom vremenu kompromitacije i krize režima nijedan opozicioni faktor ne treba ponovo da spasava režim i prihvata plan koji je osmišljen od određenih spoljnih struktura, jer on nije u interesu našeg naroda i Crne Gore. Očekujemo do 01.10. odgovor ostatka opozicije na našu incijativu, kako bi iza uslova za rješenje političke krize stalo svih 39 opozicionih poslanika, što je u osnovi i ideja platforme koju je ponudio DF- naglašava se u saopštenju i dodaje da se DF snažno zalaže za jedinstvo opozicije, zajedničke proteste kao jedinu efikasnu mjeru pritiska, dogovor o zajedničkom nestranačkom kandidatu za Predsjednika, kao i nastup na lokalnim i parlamentarnim izborima.

-To je naš plan za rešenje krize u interesu građana i ove zemlje, a ne u interesu drugih država, ma kako one bile moćne- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 8

Tesla

24. 09. 2017 - 12:39

Kosu sad ovi? ......aaaa,ovi sto im se sudi,kriminalci?
Mihailo,Bgd

24. 09. 2017 - 15:17

DF JE DEFINITIVNO IZOLOVAN POLITIČKI,MORALNO I LJUDSKI U CG,REGIONU I EVROPI. Jedinu podršku ima u paralelnim strukturama pacovske Srbije . Naravno DF mora dizati prašinu i stvarati PRIVID da nešto čine u CG jer nekako, novac koji su primil,i moraju pravdaati. To su poslednji ostaci mentalnih i političkih zagađivača u CG sa političkom opcijom koja je deluzivna destrukcija savremenih civilizacijskih tokova. Četnički Vojvoda Mandić i maskirani kameleon Medo su politički leševi. Vrijeme je da im RISTO očita ideološko opelo. AMIN!
Milos

24. 09. 2017 - 15:25

S vama nece niko pristojan, valjda vam je to jasno. Jer ste interesna grupa koja bi drzavu zapalila da joj moze biti. Jer ste nezadni, ostrasceni, neuki, mediokriteti. 20 i kusur godina parazitirate, sve izbore ste ozgubili i jos ste tu?!
Ranko Prvi

24. 09. 2017 - 15:52

Imate u SDP pouzdanog partnera. Danas nakon avas najekstremnija antidrzavna stranka
neso

24. 09. 2017 - 16:57

Sva opozicija,parlamentarna i vanparlamentarna, NVO sektor, sindikati, studenti, penzioneri, majke, nezaposleni, hitno za sto i jedinstvena ODLUKA, SVI NA PROTESTE U SVIM OPŠTINAMA OVO NIJE ŽIVOT VEĆ BIJEDA OD ŽIVOTA. BIĆE JOŠ TEŽE.
Denis

24. 09. 2017 - 17:48

Nikad bolje nijesam zivljeo neso.No mozda ne zivimo u istoj drzavi posto mi se kum u republiku srpsku jada da su u jako losoj situaciji.Da nijesi iz Banja Luke?
Maki

25. 09. 2017 - 07:28

Najveci dio stanovnistva mnogo bolje zivi nego prije.Ima jedan manji dio koji ne zivi dobro ali i u najrazvijenim drzavama ima toga.
Victoria Amani

03. 05. 2018 - 21:21

OMG !! Ovo je zasigurno šokantna i iskrena svjedočanstvo .. Posjetio sam forum na Internetu 15. travnja 2018., i vidio sam čudesno svjedočanstvo o ovom moćnom i velikom spell casteru koji se zvao dr. Isikolo na forumu .. Nikada nisam vjerovao jer nikad prije nisam čuo niti naučio ništa o čarolija ili magiji .. Nitko me ne bi mogao utjecati na čarobne čarolije, a ne dok mi je to učinio dr. Isikolo i vratio mi brak od 8 godina natrag i donio moj supružnik natrag na mene baš kao što sam pročitao na internetu .. bio sam doista zaprepašten i šokiran kada je moj muž kleknuo i molio za oprost i za mene da ga prihvatiti natrag .. Ja stvarno nedostaje izraza, a ja ne znam koliko će mi to zahvaliti dr. Isikolo, ti si Bog poslana meni i mojoj cijeloj obitelji .. A sada sam radosna žena još jednom zahvalna za vaše dobro djelo i za vraćanje sreće u moj dom .. OVDJE je dr. Isikolo HIS EMAIL: [email protected] ZA BILO KOJE VRSTE POMOĆI. ILI POZVATI Njegov Whatsapp +2348133261196.
Novi komentar