Le Pen čestitala desničarima u Njemačkoj

Liderka francuske stranke krajnje desnice Nacionalni front, Marin Le Pen, čestitala je danas njemačkoj partiji Alternativa za Njemačku (AfD) istorijski rezultat na današnjim izborima i ulazak u saziv parlamenta.
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 23:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Bravo za naše saveznike iz AfD-a za istorijski rezultat. To je novi pokazatelj da se narod Evrope budi", navela je Le Pen u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Tviter.

Prema rezultatima izlaznih anketa njemačkih emitera, AfD ne samo da će ući u saziv nacionalnog parlamenta prvi put već je osvojila treće mjesto na današnjim izborima sa dobijenih 13,5 posto glasova.

Riječ je o političkoj stranci za koju je ministar pravde Njemačke, Heiko Mas, početkom 2016. godine kazao da je nacionalistička i autoritativna. 

On je tada još upozorio da je agenda koju je ta stranka usvojila povratak u neku staru Njemačku te da AfD ne treba demonizovati, ali da je sa njenim članovima teško voditi diskusiju.

Komentari: 2

Andjelina

25. 09. 2017 - 03:41

Evo ove neonacistkinje,koja bi isto cestitala DF-u na pobjedi,da je kojim slucajem uspjela njihov puc!A preci DF-a,pokusase Dubrovniku da vrate samostalnost 90-ih,ali slabo imase odziva.E,moj Dubrovnice,trebao si poslusati pretke DF-a pa proglasiti samostalnost,izabrati duzda i bili bi bolji od Monaka!
nadalina

25. 09. 2017 - 09:31

A ca lupetas gospe ti sinjske ?! Kako pivaju ono sad u Rvacku "Ljepa moja domovino odoh ja u Njemacku " I to usprkos neonacizmu latentnom i otvorenom..
Novi komentar