Kod Budvanina policija pronašla pola kilograma kokaina i pištolj

Službenici Centra bezbjednosti Budva su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Budva, a postupajući shodno operativnim saznanjima, lišili slobode osumnjičenog za krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Objavljeno: 25. 09. 2017 - 12:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici CB Budva su, 24.09.2017. godine oko 16,10 časova, postupajući shodno operativnim saznanjima, radi kontrole pokušali da zaustave pmv marke „VW Golf V“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao L.R. (31) iz Budve, koji se tom prilikom nije zaustavio na znak „Stop“.

Brzom intervencijom policijskih službenika u ulici Ribarskoj vozilo je pronađeno napušteno i zaključano a ubrzo zatim pronađen je i lišen slobode L.R. 

Preduzimajući dalje mjere i radnje, službenici Odsjeka i CB Budva su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres predmetnog vozila. Tom prilikom, službenici policije su pronašli i oduzeli pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne težine 496 grama. Jedno pvc pakovanje je pronađeno unutar vozila dok su četiri pvc pakovanja bila u prtljažniku ispod rezervne gume. Takođe u vozilu je pronađen i oduzet i pištolj marke CZ 99 sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka kalibra 9mm, u ilegalnom posjedu, kao i veća suma novca za koju se sumnja da je stečena vršenjem krivičnog djela i elektronska vaga za precizno mjernje.

Kriminalistički tehničar je kriminalistički obradio lice mjesta, izuzeo tragove i izvršio analizu pronađene materije kojom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain.

Pronađena i oduzeta opojna droga, pištolj i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se L.R. liši slobode i da mu se uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost zbog postojanja osnovane sumnje da je počino krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari: 2

Kdskks

25. 09. 2017 - 13:22

Jos bez tablica jos natovaren koksom i utokom lelelele koja budala
varka

25. 09. 2017 - 13:46

To je on namjerno skinuo tablice misli da ce panduri na to da se upecaju a droga da prodje .
Novi komentar