Ustavni sud usvojio žalbu: Mihailo Čađenović nelegalno u pritvoru

Vijeće Ustavnog suda za odlučivanje o ustavnim žalbama u sastavu predsjednica Mevlida Muratović predsjednica i sudije Miodrag Iličković i Budimir Šćepanović usvojilo je ustavnu žalbu koja se odnosi na pritvor Mihaila Čađenovića. Ustavni sud je, prema rijećima advokata Miroja Jovanovića, odlučio da se Mihailo Čađenović nalazi nelegalno u pritvoru.
Objavljeno: 25. 09. 2017 - 21:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ustavni sud usvojio je ne jednu, nego dvije žalbe koju sam kao branilac nevino optuženog Mihaila Čađenovića podnio Ustavnom sudu. Dakle, Ustavni sud je danas donio dvije odluke koji je utvrđeno da su Mihailu Čađenoviću grubo prekršena prava. Ja kao branilac mogu da zahtijevam od države Crne Gore, odnosno od njenih organa koji su dosad pristrasno vodili ovaj postupak, da nakon ove odluke ustavnog suda, koliko večeras, koliko sada, puste Mihaila Čađenovića da ode svojoj porodici“, napisao je advokat Jovanović na svom Fejsbuk profiu.

 

zalba

 

 

 

Komentari: 5

pravda

25. 09. 2017 - 23:14

DA LI JE OVO MOGUĆE DA U ZEMLJI KOJA JE ČLANICA NATO ALIJANSE I KANDIDAT ZA EU KRŠE LJUDSKA PRAVA , TE DA USTAVNI SUD TREBA DA UKAZUJE NA TO! ČAĐENOVIĆ NE OSNOVANO BIO U ZATVORU! KOLIKO JE TAKVIH SLUČAJEVA NEOPHODNO JE ISPITATI RADI POVJERENJA U INSTITUCIJE DRUŠTVA.
Cetinjanin

26. 09. 2017 - 00:29

Ima nade za ovu drzavu. Jos dok zavrsi ova farsa oko tkz. drzavnog udara, pa do Crne Gore kakvu je zelio veliki Slavko Peerovic.
Miodrag

26. 09. 2017 - 08:20

Kamo nestaše svi oni koji su ovdje zastupali teoriju o državnom udaru i krvoproliću. Svi junaci nikom ponikoše .....
Мирослав Ђукић

26. 09. 2017 - 11:59

Не бојте се, Миодраже, само су за тренутак умукли. Сад ће да распале по судијама због тога што се усуђују да раде по Уставу!
Niksicanin

26. 09. 2017 - 16:51

A necete od nas praviti srpsku enklavu sigurni budite.Pa oslobadjavajte te srbijanske izdajice koliko hocete .Nikad vise 1918!!!!!!
Novi komentar