Berane: Studenti neće da putuju, prijete ispisivanjem sa fakulteta

Studenti Visoke medicinske škole u Beranama organizovali su juče protest u toj ustanovi negodujući što je odlučeno da se veći dio nastave odvija u Podgorici, a ne u tom gradu.
Objavljeno: 26. 09. 2017 - 02:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rekli su da su obaviješteni da treba da putuju tri dana sedmično u glavni grad na predavanja, što je za njih neprihvatljivo.

Smještaj

Studenti su najavili da će danas doći na Medicinski fakultet, te da će od nadležnih tražiti pojašnjenje na koji način će riješiti pitanje njihovog smještaja u Podgorici.

Programom je propisano da se ponedjeljkom, utorkom i srijedom odvija nastava u Podgorici na Medicinskom fakultetu i u Kliničkom centru, a četvrtkom i petkom da bude u Beranama.

- Obaviješteni smo da nedjeljno tri dana treba da putujemo u Podgoricu kako bismo tamo slušali predavanja. To je, zaista, porazna činjenica, jer je 90 odsto novoupisanih studenata sa sjevera Crne Gore – rekla je studentkinja Hana Milak.

Ona je rekla da su fakultet u Beranama upisali isključivo zbog blizine, jer nemaju dovoljno novca da studiraju u nekim drugim gradovima. Bilo bi, smatra ona, racionalnije da je profesorima obezbijeđen smještaj u Beranama, i prevoz.

- Zato još jednom apelujemo na nadležne da nam omoguće da nastavu pohađamo u Beranama, onako kako je to rađeno minulih godina. Ukoliko se to ne desi, primorani smo da preduzimamo neke radikalnije mjere, ili da se ispišemo sa ovog fakulteta – kazala je ona.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

Vasojevic

26. 09. 2017 - 07:22

Vojvodicka je premijer Crne Gore i njena se mora slušat..
Anonimous

26. 09. 2017 - 09:19

Ovo je dokaz da je od samog pocerka Radmila bila u pravu. Hajde sada da vidimo sto ce družina Duca Bjelice sada imati da kaze.
preselite to u titograd

26. 09. 2017 - 10:36

Ja bih kao profesor prije izvrsio samoubistvo no putovao 3 x nedjeljno u Berane . E jedino ako ministarstvo kupi neki sportski aviojon ili helikopter . Tu se javlja problem sto su dati "fakulteti" provincijskim gradicima . Koji ce to normalan profesor da zivi u Bijelo Polje ili Berane ? Lakse mu je iz BG da predaje ili operise u bilo kom evropskom gradu gdje moze avijonom stici za 2 sata negio da rizikuje zivot i gubi vrijeme po nedodjiji
Pavel

26. 09. 2017 - 23:21

Ma nema veze, važno je da je ova svjetski poznata naučnica master vojvodic ( namjerno malim slovom) umirila svoj ego.
Novi komentar