Škrelja: Preporuke OEBS-a nas vode naprijed

Ne može se dovesti u pitanje implementacija preporuka OEBS-a. Ne vidim prepreku za usvajanje svega što nas vodi ka zajednici modernih demokratskih država – kazao je za Pobjedu Luiđ Škrelja, poslanik DPSa, komentarišući preporuke OEBS-a Crnoj Gori.
Objavljeno: 26. 09. 2017 - 07:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šef Delegacije EU Aivo Orav ponovio je prošle sedmice preporuke OEBS-a da bi, između ostalog, trebalo reformisati izborno zakonodavstvo, formirati proaktivniju Državnu izbornu komisiju, povećati učešće žena u politici, precizirati datum kada predizborna kampanja počinje a kada se završava, kao i uvesti obavezu partijama da u kampanji javnosti prezentuju podatke o troškovima.

Orav je kazao da „u slučaju da se te preporuke ne sprovedu, stvara se prostor za osporavanje rezultata izbora“.

Škrelja kaže da OEBS-ove preporuke mogu samo da vode Crnu Goru naprijed.

- OEBS ne predlaže rješenja koja nas vraćaju nazad, već koja nas vode naprijed. Ne vidim smetnju za njihovo prihvatanje – kazao je on.

Milan Knežević, predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a, kaže za Pobjedu da preporuke OEBS-a nijesu novost, ali da „nema promjena na tom planu“.

- Stavovi Orava se ponavljaju iz godine u godinu ali nema promjena na tom pravcu, posebno ako se ima u vidu da je to bila obaveza i vlade tzv. izbornog povjerenja, pa nam se desilo da 16. oktobra prošle godine istovremeno imamo i fer i demokratske izbore i državni udar – kazao je Knežević.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Tanjug

26. 09. 2017 - 10:42

EU dozvoljava a posebno Njemacka da svoji drzavljani mogu glasati za njih i u inostranstvo. Ako je neko ostao samo crnogorski drzavljanin a radi i zivi u inostranstvo u CG se ne moze glasati!! Zasto se moze u EU au CG ne?? Ne treba uvik slusati strani efekt sta mi moramo raditi u CG! Raditi i ucjenjivati CG ,nije lijepo sta momentalno radi EU i OEBS!!
Novi komentar