Al Kapone se nije plašio ničeg, osim Džimija...

Okorjeli kriminalac Al Kapone nije se plašio nikoga i ničega, osim svijeta mrtvih.
Objavljeno: 29. 09. 2017 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvuči nevjerovatno, ali posljednje dane svog života proveo je u strahu od duha po imenu Džimi. 

Al Kapone je odrastao u Bruklinu, kao jedno od devetoro djece. Već u 14-oj godini, bio je izbačen iz škole jer je udario nastavnika u lice. Poslije toga se pridružio uličnim bandama. To je bio početak jedne velike mafijaške karijere. U trenutku smrti, Kapone je imao oko 100 miliona dolara koje je sakupio reketašenjem, iznudom, kockom i drugim kriminalnim radnjama.

Masakr koji je počinjen na Dan zaljubljenih 1929. godine najviše se vezuje za njegovo ime.

Jedan od ljudi koji je ubijen tog dana bio je izvesni Džejms Džimi Klark. Nema mnogo informacija o njemu, ali se zna da je bio niže rangirani kriminalac koji je radio za mafijaša Bagsa. Inače, u pomenutom masakru ubijeno je sedam Bagsovih ljudi, a iako Kapone nikada nije osuđen za to, bilo je jasno da je on naredio ubistva.

Kada je Kapone bio u zatvoru u Filadelfiji, ćelija mu je bila lepo opremljena i krajnje udobna, ali on je bio ubijeđen da je u krevetu uvijek neko pored njega. Drugi zatvorenici su mogli da ga čuju kako noću vrišti i da čak sa nekim razgovara. Kada je bio oslobođen, mislio je da ga je Džimi ostavio na miru.

Međutim, uvijek ga je pratio u stopu. Tražio je i pomoć vidovnjaka, ali uzalud. Postao je toliko paranoičan da su tjelohranitelji često upadali u njegovu sobu misleći da je napadnut. Umjesto toga, našli bi ga samog i preplašenog. Nešto kasnije, osuđen je jer nije plaćao porez i završio je u Alkatrazu.

Već tad je patio od sifilisa. Ponašanje mu je bilo krajnje bizarno, tako da je pušten zbog dobrog vladanja. Umro je 1947. u 48. godini. Nije poznato da li ga je Džimi zaista proganjao ili je sve bio proizvod ludila uslijed sifilisa.

S obzirom na to da je Kapone zaista mislio da je uklet, izgleda da je Džimi zaista uspio da mu se osveti.
 

Komentari: 1

prekomoracanin

29. 09. 2017 - 17:17

glupost....posljedica sifilis bakterije koja mu je usla u mozak. od sifilisa je i umro
Novi komentar