EPCG donirala opremu vrijednu pet hiljada eura

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je kompjutersku opremu vrijednu pet hiljada eura Osnovnoj školi Milija Nikčević u nikšićkom prigraskom naselju Kličevo, neophodnu za rad u računarskoj učionici.
Objavljeno: 04. 10. 2017 - 13:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

“U vremenima kada su informatičke tehnologije postale sastavni dio našeg života na svim poljima, neophodno je da se najmlađi kroz sistem obrazovanja na vrijeme upoznaju sa njihovim osnovama i njihovom pravilnom primjenom. A za to je neophodna odgovarajuća, savremena oprema, jer se i na tom polju promjene dešavaju velikom brzinom'', naglasio je Mihailo Glušćević, izvršni rukovodilac direktorata za informacione tehnologije u Elektroprivredi Crne Gore.

Direktorica OŠ „Milija Nikčević“, Slavica Perošević, istakla je značaj donacije: ''Kao obrazovna ustanova, svjesni smo činjenice koliko su informatička pismenost i informacione tehnologije neophodne i da je važno znanje iz tih oblasti neprestano širiti. EPCG nam je izašla u susret i na tome smo joj zahvalni, jer je našim đacima pružila šansu da na jednostavan i savremen način, bez opterećenja stiču nova znanja. Ranije smo imali dvije informatičke učionice, jednu funkcionalnu, drugu manje, a nova, u kojoj se trenutno nalazimo, pruža komfor za bolji i uspješniji rad''.

0410epcg2

Novom računarskom opremom zadovoljni su i učenici. Učenica Nina Milović rekla je da je rad na novim računarima zabavan:''Jako nam je drago što smo dobili novu opremu za našu učionicu. Iako se računari od ranije još uvijek mogu koristiti, prilično su stari, pa smo imali problema prilikom učitavanja podataka, otvaranja fajlova i slično. Sada je sve mnogo lakše i zanimljivije''.

Učenik Nenad Zeković takođe ističe da su novi računari mnogo bolji od prethodnih:''Najviše mi se sviđa rad u Wordu i pravljenje prezentacija u Power Pont-u. Internet na novim kompjuterima je brži, pa lakše preuzimamo fotografije koje su nam potrebne za lekcije''.

EPCG na ovaj način želi da mladima pruži podršku u unapređenju informatičke pismenosti, koja je neophodnost savremenog društva,  a nastavnicima i profesorima obezbijedi kvalitetnije uslove kako bi na inovativan i kreativan  način prenosili znanje.

Komentari: 0

Novi komentar