Naučnici se oglasili o postojanju planete X

Teoretičari zavjere konstantno najavljuju da će Zemlju uništiti upravo planeta X ili Nibiru, ali njeno postojanje NASA nikada nije potvrdila.
Objavljeno: 05. 10. 2017 - 12:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Čini se da naučnici sada počinju da mijenjaju mišljenje i kažu da ne odbacuju mogućnost njenog postojanja, kao i da su sve vijesti vezane za ovu planetu čisto vađenje iz konteksta i pretjerivanje. Kako kažu, sve i da postoji nije nikakva prijetnja po Zemlju. 

Astronomi su, navodno, pronašli dokaze da postoji nevidljiva deveta planeta u našem Sunčevom sistemu. 

“Postoji pet različitih linija opservacionih dokaza koje ukazuju na postojanje devete planete“, kaže astrofizičar Konstantin Batidžin koji se nada da će u saradnji sa svojim mentorom, profesorom Majkom Braunom u narednih par godina uspjeti da locira planetu. 

Kako kaže, postoje indicikacije da se među udaljenim objektima krije i planeta koja se toliko pominje. 

“Ako isključite ovo objašnjenje i zamislite da deveta planeta ne postoji, stvarate više problema nego što ih rješavate. Sada odjednom imamo pet zagonetki i moramo naći različite teorije koje bi mogle da ih objasne“, kaže on i dodaje da ne postoji šansa da se planeta X ili Nibiru približi Zemlji niti da joj predstavlja neku prijetnju sve i da postoji. 

Najjači dokaz koji postoji trenutno jesu gravitacioni talasi koji se mogu detektovati u interakciji sa drugim objektima u Sunčevom sistemu, a koji su veoma jaki i dolaze iz velike udaljenosti. Dva naučnika vjeruju da je misteriozna planeta deset puta veća od Zemlje i 20 puta dalja od Sunca.
U lociranju planete pomaže im Subaru teleskop, a svoj posao obavljaju iz Mauna Kej opservatorije na Havajima.

 

Komentari: 1

@

06. 10. 2017 - 10:12

Kako nauka kaska a jos najstariji srbi su znali za ovu planetu mada ruku na srce njima je bilo lako jer su nebeski narod.U guslarskoj pjesmi Marko Kraljevic se bori sa malim zelenim pobjedjuje a oni bjeze na planetu Niburu.Poslije je Marko poginuo kao Turcin boreci se protiv pravoslavaca ali to je klasika i nema veze sa ovim. Sirom drage nam Srbije(bez pokrajina)od Mrcojevaca do Donjeg Ljubis svaka baba zna za Niburu
Novi komentar