THIS IS US, S02E02: Tatina djevojčica

Sa „samo“ 16 epizoda do kraja sezone, sve su manje šanse da će iko od nas moći da preživi prikaz Džekove smrti
Objavljeno: 06. 10. 2017 - 16:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

U drugoj epizodi NBC serije „This Is Us“ zašli smo dublje porodične probleme porodice Pirson – Džekovu borbu sa alkoholom, Kejtine nesuglasice sa majkom i Rendalovo premišljanje o usvajanju djeteta.

Jedna od boljih strana serije je konstantno prelaženje iz jedne vremenske linije u drugu. To otvara prostor za sadržajnije građenje likova, naročito zahvaljujući tri generacije glumaca. Oni igraju Kevina, Kejt i Rendala toliko dobro da ponekad zaboravite da nijesu tri iste osobe.

Kroz flešbekove u ovoj epizodi vidimo još jednom da je glavni okidač Kejtine nesigurnost njena majka. Džek i Rebeka su bili različiti ljudi koji su podigli djecu najbolje kako su umjeli, a klinci su poprimili osobine od oboje.

Kejt pazi i smiruje Kevina u kriznim trenucima na način na koji je nekad čuvala oca. Rendal je perfekcionista koji voli da sve ima pod kontrolom, što je naučio od Rebeke, a Kevin konstantno misli da nije dovoljno dobar, kao njegov tata.

Alkoholizam nije pretvorio Džeka u lošeg oca. Zapravo, pokazao je kako je on samo još jedan nesavršeni čovjek. Rebeka nije shvatala njegovu zavisnost - mislila je da će ga uzdrmati ako napada njegovu muškost.
Dvije najemotivnije scene epizode prikazuju da su Džek i Kejt imali nivo bliskosti na kom je svako mogao da im pozavidi. Prva, kada Džek dođe ispred škole da vidi Kejt nakon problema na poslu. Druga, u Kejtinoj sobi, kada otac priznaje svojoj djevojčici da je alkoholičar.

Džek i Kejt u najtežim trenucima pružaju jedno drugom smirenost i sigurnost koju on treba da ima od svoje žene, a ona od majke. Rebeka nije loša osoba, samo nije idealna majka djeteta koje ima problema s gojaznošću i želi da se bavi pjevanjem, naročito zbog toga što se i sama osjeća neispunjeno i neostvareno. Džek je činio da se Kejt osjeća kao princeza, dok je Rebeka konstantno podsjećala na ono što je smatrala svojim nedostacima.

Seriji i dalje fali dublje poniranje u odnos Kevina i Rebeke, ali zato smo ove sedmice dobili još jedan komadić slagalice - blic prizor Džeka Pirsona u Vijetnamu. Sa „samo“ 16 epizoda do kraja sezone, sve su manje šanse da će iko od nas moći da preživi prikaz Džekove smrti. Sve što želimo poslije ove epizode je da nas neko uhvati ručicama za glavu kao Kejt svog oca, pogleda u oči i kaže i da će sve biti u redu. Obavezno obnovite zalihe maramica za iduću sedmicu. Biće vam potrebne. B. MARTINIĆ

 

Preview treće episode: https://www.youtube.com/watch?v=qB6Ey5G_API

 

FOTO: screenshot

Komentari: 0

Novi komentar