THE DEUCE, S01E04: Usta smrti

Jadna Candy. Mušterija je umrla sa „džonsonom“ u njenim ustima. To je možda san većine muškaraca, ali teško može da bude maštarija bilo koje žene – naročito ne Candy
Objavljeno: 07. 10. 2017 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ako mislite da prostitucija nije krvava profesija, koja iscrpljuje fizički, psihički i emocionalno, možda vam četvrta sepizoda HBO serije „The Deuce“ promijeni mišljenje. Možda – ako uspijete da izdržite prazni, umoreni, potpuno mrtvački pogled Candy, čije beznađe nijemo, uz jedva nekoliko izgovorenih riječi, briljantno iznosi Megi Džilenhol.

Znali smo već u prethodnoj epizodi da nećemo vidjeti ništa lijepo u nastavku serije Dejvida Sajmona i Džordža Pelekanosa, ali nijesmo mogli da skrenemo pogled kada je kiša utjerala Candy u ljepljivi bioskop da se spusti na koljena i zadovolji prvog raspoloženog čovjeka. Ni kada joj je, dok je još držala njegov ukrućeni ud u ustima, preko lica prešao pacov.

Mučna pitanja

Nijesmo skrenuli pogled ni kada je Candy otišla na večeru sa Džekom, stidljivim muškarcem koji joj je tražio broj u prodavnici muzičkih instrumenata. Znali smo da ćemo osjetiti mučninu već kod njegovog prvog pitanja o njenom privatnom životu. Ipak, nijesmo skrenuli pogled. Gledali smo Candy kako se naliva vinom i ironično smješka, znajući da je njen pokušaj da se sjeti kako se osjećala dok je bila Ajlin unaprijed osuđen na propast.

Oči su ostale prikovane za ekran i kada je nedugo poslije prvog „džonsona“ (sleng: penis) prihvatila drugog. Povela je zadihanog debeljka u motel, spustila se na koljena i primila ga je u usta. Opet nijesmo skrenuli pogled kada se njegovo mrtvo tijelo prosulo po krevetu. Umro je sa „džonsonom“ u njenim ustima. To je možda san većine muškaraca, ali teško može da bude maštarija bilo koje žene – naročito ne Candy.

Aplauz makroa

Ipak, pored svih odvratnosti koje je Candy doživjela po prljavim ćoškovima Tajms skvera, bilo je najteže gledati ubjedljivo najveseliju scenu epizode. Dok je Candy sjedjela za šankom Vinsentovog (Džejms Franko) bara, svi makroi i prostitutke smijali su se i prepričavali šta joj se dogodilo sa mrtvim tipom. Dobila je novi nadimak – Usta smrti.

Cijela kafana je aplaudirala, dok su makroi gotovo ljubomorno komentarisali kako Candy treba da bude ponosna jer će muškarci da polude za njom. A Usta smrti su se samo kisjelo smješkala i napustila bar, da pođu na drugo mjesto puno kosmičke samoće...

Teško je prihvatiti da je ostalo još samo četiri epizode do kraja prve sezone. Još teže da su Sajmon i Pelekanos u stanju da nas majstorskim dijalozima i sitnim scenarističkim trikovima tako brzo vežu za univerzumima udaljene likove. Žali Bože samo zbog toga što autorski tim umjesto kljakavog Džejmsa Franka nema mladog Roberta de Nira. Candy bi i dalje bila ubjedljivo najinteresantnija, ali rukavac priče braće blizanaca bi makar bio vrijedan pomena.

M. I.

FOTO: tvline.com

Komentari: 1

Prako

08. 10. 2017 - 21:38

Trikovima? Trikovima?? Napolje dosta je bilo!
Novi komentar