Dnevnik Hrvata na Islandu: Ovde je su svi srećni, vjerovatno jer nemaju ustaše i partizane

Hrvatski poslanik Goran Aleksić postavio je vrlo zanimljivu objavu na svom Fejsbuk profilu. Naime, njemu se javio prijatelj sa Islanda, a Aleksiću se toliko dopala njegova priča o maloj nordijskoj zemlji da je odlučio da impresije podijeli sa svima. Riječ je o zanimljivim zapažanjima jednog Hrvata koji je svoje bolje sjutra odlučio da potraži na Islandu.
Objavljeno: 10. 10. 2017 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo je njegova objava, a prenosimo je u orginalu:

7. septembar

- Bok Gorane... Evo da Vam se javim sa dalekog Islanda. Da... Otišao sam na Island raditi. Mislim da u Hrvatskoj, na žalost, nema više smisla živjeti i raditi, sve se vrti oko toga tko je gdje bio '41,' '45,' 91...ko ustaša a ko partizan... Ne želim da moja djeca moraju živjeti u takvom društvu. Sa vremenom će i oni doći ovdje. Ovdje se cijeni rad, dobro se plaća rad, svi su sretni, nasmijani, pristupačni, srdačni (vjerojatno zato jer nemaju ustaše i partizane). Ovdje nema šanse da vas poslodavac zezne i za jednu krunu!  Plaća na Islandu je uvijek prvoga u mjesecu, svima, bez izuzetaka, ako prvi pada na vikend ili neradni dan onda je uvijek dan prije toga. Neki dan sam se prošetao po Reykjaviku i otišao u banku promijeniti eure...

Prvo, u banci vas dočeka jedan gospodin u odjelu koji vam da broj za uslugu koju čekate, i zatim čekate... Uz kavu, čitanje novina... A banci je gužva, svi nasmijani, pogledam oko sebe i mislim si da nisam možda ušao slučajno u neki kafić... Dođe jedna gospođa koja pokupi šalice od kava, pita vas da li ste za još jednu kavu.... I tako... Čudno. U više od 20 godina staža koliko imam prvi put se osjećam cijenjeno na poslu, osjećam kao da sam tu već godinama a ne tek tjedan dana.... Nemaš pojma koliko mi je bilo teško napustiti dom, obitelj, hrvatsku...  - kaže Hrvat sa Islanda, a prenosi “24sata.hr”. 

Komentari: 0

Novi komentar