KCCG pokrenuo postupak; FATIĆ: Nijesam ugrozio Musića

Klinički centar Crne Gore pokrenuo je disciplinski postupak protiv načelnika Centra za vaskularnu hirurgiju Davora Musića i ljekara tog odjeljenja Nikole Fatića nakon verbalnog, a moguće i fizičkog incidenta u toj ustanovi 18. septembra ove godine.
Objavljeno: 10. 10. 2017 - 11:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Musić i Fatić su podnijeli prijave jedan protiv drugoga, a ljekar Fatić je na svom Fejsbuk profilu objavio navode iz prijave doktora Musića, i saopštio da nije ugrozio načelnika.

Načelnik Musić je u prijavi naveo da mu je ljekar Fatić uputio ozbiljnu prijetnju: “Brutalno ću se obračunati sa vama”.

Doktor Fatić je u širem obraćanju na svojoj Fejsbuk stranici naveo da nikada nije ugrozio bezbjednost Musića, već da je bilo suprotno.

prijava

fatic2

U prijavi čiji faksimil objavljujemo, načelnik Centra za vaskularnu hirurgiju navodi da je 18. septembra imao verbalni i fizički incident sa Fatićem. Fatić, međutim, tvrdi da je načelnik njega napao tog dana na Intenzivnoj njezi, nakon što ga je prijavio Komisiji za kontrolu kvaliteta Ministarstva zdravlja. 

“Fatić je ušao u ljekarsku sobu i ničim izazvan izrekao ozbiljnu prijetnju: Brutalno ću se obračunati sa vama. Ja sam bio šokiran. Ostali isto. Pitao sam ga šta znači ta prijetnja? Da mene izmasakriraš ili moju porodicu? Rekao sam mu da od tog trenutka može da radi šta hoće i da ću mu se sklanjati sa puta. Zamolio sam ga da prestane da bude opsjednut sa mnom. Da ta opdsjednutost traje godinama, da je dosta društvenih mreža, pisanja po novinama, da pored svog kišobrana uzima moj po nekoliko dana, da po KC nosi moju informu iako ima svoju”, napisao je Musić u prijavi.

Fatić je u obraćanju preo Fejsbuk profila pozvao načelnika Musića da umjesto na kišobrane, mantile i bezbjednost, koja mu, kako tvrdi, nikada nije bila ugrožena, fokusira na dokumentaciju.

“… Koju sam mu tražio i unapjeđenje rezultata, kao i napredak Centra. Očekuje ga veoma interesantan i sadržajan disciplinski postupak na kojem ćemo imati prilike da iskažemo sve ono što je do sada skrivano od crnogorske javnosti, a vezano je za Centar za vaskularnu hirurgiju a po potrebi I za još neke centre”, napisao je Fatić, koji smatra da su njegovi dobri rezultati glavni razlog što se nalazi na meti načelnika Musića.

Doktor Musić nije bio dostupan za komentar.

P.Z.

 

Komentari: 10

BRUKA

10. 10. 2017 - 12:54

Kazaću te učiteljici!
Baćko

10. 10. 2017 - 12:54

A što si do sada ćutao Fatiću. Mora da ti je krivi dio.
Branko

10. 10. 2017 - 14:01

Gadluk!!! A nardod trpi njihovu osionost, neznanje, nemanje vremena, jer trče da tezgare po privatnim ambulantama. Pitajte pacijente.
vidar

10. 10. 2017 - 15:33

Ovo su obične nezalice nabijeđene. Ne znaju ni svoj posao akamoli jezik. Ovaj začešljani junoša Fatić kaže da je to što se njemu desilo za "rubliku" vjerovali ili ne... Tim ćurkama treba dati osnovno obrazovanje prvenstveno, a ne da su nepismeni i samo razmišljaju u eurima. Vidi im se na facama koliko znaju i kakvi su profili. Sikter !!!
Mila K

10. 10. 2017 - 19:04

Ovo je bila djecja nakana od momenta kad je dr Fatic dao onaj sjajni intervju Vijestima. Napujdati na neoborive argumente beskicmene politicke poslusnike i plakati nad njihovom ugrozenom sudbinom jer su uvijek bili u sjenci pa sad iz te sjenke pokusavaju da uniste bar suocenje sa istinom je ocigledna namjestaljka koja nema veze sa ugrozenoscu. Neka se pripremi dr Mugosa, jer ove uigrane modele slucajno ne primjenjuju tahikardijama skloni ljekari, koje eto persolol lijeci cim se osjete uznemirenima. Zar ljekarima nije zadatakl da ne pokazuju da mogu biti uzdrmani? A ako stvarno uzimaju persolol to rade u tajnosti, kako bi jacali povjerenje pacijenata u svoj rad? I zasto g-dja direktorka konacno ne stane na stranu ljekara koji nisu poslusnici jer je to obecala kad je dosla u Klinicki centar?
Objektivni

11. 10. 2017 - 01:17

Ako je onaj itervju mladog Dr. Fatica sjajan , onda ovoj Miloj K nijesu sve na broju . Jedan uzasan primitivizam , nadmenost , nekolegijalnost , seljastvo prve kategorije . Ne ulazim u to koliko je taj djecko naucio iz vaskularne hirurgije ali to je bila cista samopromocija uz uzasne uvrede prema kolegama . Taj djecko nece daleko dogurati . Da je De Bejki - nije . Da je Bozina Radevic - nije . Ali nema strpljenja i ima viska samopouzdanja . Bez neke zaledjine osim da mu vjerujem na rijec . O ljekarima ( vecini ) KBC nemam dobro misljenje . Veliki broj je nestrucan ali zato nadmen . Medicinski, stomatoloski i farmaceutski fakultet bi pod hitno trebalo zatvoriti . Kriterijumi su ocajni ali je zato znanje jos gore . I na kraju to je vrlo opasno !!!
Torsades

11. 10. 2017 - 20:13

Nije Persolol nego Presolol
stripivi & trikovi

10. 10. 2017 - 20:33

Kao Bošnjak zacudih se šta ovo moji rade .Po običaju kadada se nema bitnih informacija naškraba se nešto loše o Bošnjacimab???
kole

10. 10. 2017 - 22:49

Izgleda da postaje tradicija da ljekari KC idu na fer da razmijene argumente....
igi

14. 10. 2017 - 19:26

Otkaz obojci!
Novi komentar