Poruka Anonimusa: Zapamtite ovaj datum - 5. novembar 2017.

Pokret "Anonimus" je pozvao svoje pristalice širom svijeta da im se pridruže 5. novembra u protestnom maršu pod nazivom "Milion maski".
Objavljeno: 10. 10. 2017 - 17:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni svoje demonstracije nazivaju "najvećim protestom na planeti". Ovim protestima oni žele da podignu svijest o svemu onome što se dešava u svijetu i da istaknu koje stvari moraju da se promjene. Svoju pozivnicu su u obliku videa postavili na svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu.

Korupcija, nejednaka raspodjela bogatstva, politički skandali, laži, prevare, ograničenje slobode i privatnosti, visoka nezaposlenost, represija, neuspješan pravosudni sistem, cenzura i siromaštvo su samo neki od brojnih primjera onoga što u savremenom društvu ne valja.

Zbog toga pozivaju ljude da im se pridruže 5. novembra i da dopuste da se njihov glas čuje, jer ne govore samo za sebe, već i za svoje voljene, ali i za cijelo čovječanstvo.

Počev od 2013. godine ovaj pokret organizuje svakog 5.novembra demonstracije na kojima njihovi aktivisti nose maske, popularne po filmu “V for Vendetta“. Pristalice ove anarhističke organizacije protestuju protiv vladajućih struktura u državi, korupcije, rata, cenzure, nejednakosti....
 

Komentari: 0

Novi komentar