Na provjeri i svi preostali članovi Savjeta RTCG

Agencija za sprečavanje korupcije provjeriće imovinske kartone svih članova Savjeta Radio Televizije Crne Gore, nezvanično saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 07:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema našim saznanjima, nijedan član Savjeta Javnog servisa nije prijavio imovinski karton.

Provjere

- Radi se o principijelnoj provjeri, jer je logično da se provjere imovinski kartoni svih članova Savjeta RTCG nakon što je po anonimnim prijavama utvrđeno da prijavljeni nijesu dostavili imovinski karton, a imali su obavezu da to učine – rekao je naš izvor.

Protiv četiri, od devet članova koliko ih je u Savjetu Javnog servisa, stigle su anonimne prijave sredinom septembra, a odnosile su se na kršenje Zakona o sprečavanju korupcije.

Prijave su se odnosile na Ivana Mitrovića, Nikolu Vukčevića, Gorana Đurovića i Mima Draškovića.

Za sve njih, osim Draškovića protiv kojeg je prijava još u proceduri, utvrđeno je da su prekršili zakon. Mitrović je nakon odluke dao ostavku i ona je u skupštinskoj proceduri, a bio je kategoričan da u njegovom slučaju nije bilo konflikta interesa. I Đurović je negirao da je prekršio odredbe zakona koje se odnose na ograničenja u toku vršenja javne funkcije, dok će Drašković, prema našim saznanjima, izjavu Agenciji dati u ponedjeljak.

Agencija je juče donijela odluku u slučaju Nikole Vukčevića, za koga je utvrdila da je podredio javni interes privatnom, jer je dobio rediteljski honorar od režiranja dokumentarnog filma u privatnoj produkciji.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 7

Bole

11. 10. 2017 - 07:54

Kakav savjet! Sačuvaj Bože
Bole

11. 10. 2017 - 07:54

Kakav savjet! Sačuvaj Bože
Freeman

11. 10. 2017 - 09:17

Na djelu je operacija DPS-a o preuzimanju kontrole nad javnim servisom , jer oni smatraju ko ne dopržava otvoreno vlast taj je protiv Crne Gore !!!.Pink,Pobjeda i Dnevne novine nijesu očigledno dovoljni !.
Šef

11. 10. 2017 - 09:26

Boško -promijeni nic i promijeni malo komentar. Danas nema sengvuća za tebe zbog ovih grešaka! Asledeća tri daba sa posebnom Dobro.Da vidiš kako se grca,pa ćeš pametnije ubuduće!
Cudo!

11. 10. 2017 - 09:28

Kada je svojevremeno Branko Vojicic ,ne anonimno nego javno zatrazio da Administrativni odbor razmotri nezakonito posrtupanje i djelovanje Savjeta RTCG sa Duskom Simonovicem na celu, koje je ,ispostvilo se kasnije RTCG kostalo 70.000 eura, niko prstom nije mrdnuo.
Mara

11. 10. 2017 - 11:03

Zar nije logicno da se prije imenovanja na bilo kojoj javnoj funkciji, provjere kandidati da li su u konfliktu initeresa....ili treba da se cekaju prijave anonimne ili javne da bi se isti provjerili...sramno!!! Sto se tice ovog slucaja ne odobravam ga naravno sve ih treba smijeniti ako je tacno isto ali je fakat da su ove anonimne prijave od ekipe iz IN-a koja je smijenjana sa rukovodecih mjesta.
Đedo

11. 10. 2017 - 11:16

Goran Đurović mi je odavno zapeo za oko-sumljiv je
Novi komentar