Momišići: Priključili nove zgrade na vodovod, stanovnici ulice ostali bez vode

Već dva mjeseca stanari većeg dijela Ulice 18. jula u Momišićima svakodnevno po nekoliko puta ostaju bez vode, a i kada je imaju, pritisak je toliko loš, da često treba i po nekoliko minuta da bi se napunila flaša od jednog litra. Ovaj problem je nastao kada su četiri nove zgrade koje su sagrađene u ovoj ulici, priključene na vodovodnu mrežu.
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 11:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oštećeni stanari kažu da su radnici na ulici iskopali veliku rupu i da su tada ostali bez vode. Nakon nekoliko dana ta rupa je zatrpana i tada počinju problemi. Obzirom na to da su radnici svakodnevno nešto radili na tom mjestu, računali su da će problem biti riješen, međutim nije.

Nakon više od mjesec i po dana, obratili su se telefonskim putem JP "Vodovod i kanalizacija" Podgorica, gdje su im tada saopštili da nisu upućeni da problem sa vodosnadbijevanjem u ovoj ulici postoji, ali da znaju da je vodovodna mreža zastarjela. Istog dana je zabetonirano mjesto na ulici, ali su, prema riječima mještana, problemi ostali isti. Od tada je prošlo desetak dana u iščekivanju da se ovaj problem riješi, međutim nije riješen.

-Ako su u JP "Vodovod i kanalizacija" Podgorica znali da postoji problema sa zastarjelom vodovodnom mrežom u ovoj ulici, onda nam nije jasno kako su dozvolili da se četiri četvorospratne zgrade priključe na vodovodnu mrežu. Valjda je logično bilo da se prije toga uredi vodovodna mreža, kako građani koji uredno plaćaju vodu ne bi trpjeli posledice. Ovo gradsko preduzeće je dužno da građanima koji su priključeni na vodovodnu mrežu obezbijedi uredno vodosnadbijevanje, baš kao što nam uredno dostavljaju i račune za utrošenu vodu, te ih sa pravom pitamo zašto to nisu i uradili? Napominjemo, trenutno nije period kada se nalivaju dvorišta i bašte, tako da izgovor da je pritisak zbog toga slab nećemo uvažiti. Želimo da nam objasne zašto su dozvolili da se zgrade priključe na dotrajalu vodovodnu mrežu i kada će problem biti riješen- iatiču oštećeni stanari.  

Komentari: 0

Novi komentar