Viši sud: Stigao zahtjev za ukidanje pritvora Branki Milić

Zahtjev za ukidanje pritvora Branki Milić, uz garancije mitropolita Amfilohija, je stigao u Viši sud potvrđeno je Portalu Analitika iz te sudske instance. Prema slovu zakona, ne postoji rok u kome Viši sud treba da se izjasni o ovom zahtjevu.
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 12:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo Jugoslav Krpović, advokat opptužene Branke Milić, je juče Višem sudu u Podgorici predao zahtjev za ukidanje pritvora svojoj branjenici, uz garancije Mitropolije crnogorskoprimorske da će joj biti obezbijeđen smještaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Duga na Bioču.

Prema saznanjima „Dana” nakon blagoslova mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, igumanija tog manastira Jovana potpisala je podnesak u kome se navodi da je spremna da Milićeva, ukoliko joj bude ukinut pritvor, bude zbrinuta u manastiru i da joj se obezbijedi prevoz prilikom odlazaka na suđenja. Tu informaciju u izjavi za „Dan”, potvrdio je advokat Krpović.

Manastir Uspenja Presvete Bogorodice -Duga na Bioču, koji zastupa igumanija Jovana, po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Branki Milić je obezbijedio boravak, smještaj, hranu, zdravstvenu zaštitu, kao i prevoz od manastira do suda radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, a ukoliko joj Viši sud ukine pritvor i pusti je da se brani sa slobode, navodi se u predlogu njenog advokata Jugoslava Krpovića.

 

Komentari: 11

Titograd

11. 10. 2017 - 12:25

Eee, ako Amfilohije garantuje, onda može i u Srbiju slobodno. On je čovjek od riječi, a inače udarna perjanica Vlasti.
Crnogorac

11. 10. 2017 - 12:53

Odavno nema Titograda, pa nije cudo sto trabunjas.
Dražingrad,

11. 10. 2017 - 14:36

jeli ti pošla bala na usta, a čedo.
seka

11. 10. 2017 - 12:39

Ako je naš sud relevantna garancija Amfilohija, onda se propalo. Bolje da istraze njegovu ulogu u svemu. Na primjer: ZAŠTO JE TADA MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA DANILOVIĆ ZVAO NJEGA DA SE TE VEČERI NE ORGANIZUJU OKOPLJANJA? Hocu odgovor SDT na ovo pitanje jer ono ukazuje ko je i kako umiješan u ove prljave rabote protiv države.
monteego

11. 10. 2017 - 12:41

Branka Milic - Gospodja koja je dosla u CG radi cetnickog pokreta svesrpskih zemalja.Gospodja koja velica cetnicki pokret dobija garancije od Amfilohija kao i sve ostale potrebe ce biti ispunjene kao sto ,da kazem dolikuje domacinu koji kako vidim ipak stoji iza,kao prvo cetnika u CG a kao drugo ljudi koji su dolazili kod njega radi dogovora a ne blagosiljanja. Citam tekst vec treci put i nemogu se nacuditi.Ko stoji iza ovog duha zla nema grama mozga a jos manje LJUDSKOG dostojanstva.Crnogorski narod bez obzira na vjeru uvijek se drzao dostojanstva, casti i postenja.Ko su ovi to stvarno ne znam.....Iz CG ili porijeklom iz nje - sigurno nijesu.
Fahro

11. 10. 2017 - 14:36

Kad moze jednog Arkana da blagosilja sto nebi mogao ovoj cetnikulji da garantuje?Pa Srbija je dala garanciju za koljaca i ubicu Mladica sto nebi njihov duhovni vodja garantovao za ovu sitnu ribu?
Jemac ti Mitropolija

11. 10. 2017 - 13:07

Ovaj svuda zabroždi.
Boban Bg

11. 10. 2017 - 13:19

Najbolje da postavite Amfilohija za vrhovnu vlast. Kakva sprdnja od suda. Žena koja više nego osnovano ne iznosi istinu i ne sarađuje sa sudom oslobađa se pritvora (nagrađuje) i to, pazite, na osnovu garancija Amfilohija? Da mu nećete pljunuti pod prozor ako je otpremi za Srbiju?
Niko

11. 10. 2017 - 13:31

A u kojoj funkciji moze Amfilohije da garantuje za Branku? Po kom osnovu?
za Nika

11. 10. 2017 - 14:40

Branka četnukuša, Amfilohije četnik, SPC četnička organizacija - to ti je osnov.
Ravnopravna Crna Gora

11. 10. 2017 - 19:38

Zar nije vrijeme da se Amfilohije zatvori? On u svemu tome kolo vodi! vidite li ili se pravite da ne vidite?!
Novi komentar