Sindikat avio-mehaničara: Podržavamo stav Vlade

Povodom izjava u javnosti da je Vlada Crne Gore krenula da pomaže Montenegro Erlajnsu, Sindikat avio-mehaničara Kompanije pozdravlja i podržava ovakav stav Vlade. Napokon tražimo da se prave činjenice stave na sto i da se ovo važno pitanje posmatra u pravom svijetlu - ocjenjuju iz Sindikata avio-mehaničara.
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 14:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Vrijeđaju nas ocjene neodgovornih političara da Vlada ne treba da pomaže nacionalnog avio-prevoznika. Zaboravljaju takvi partijski zvaničnici na činjenicu da vlade mnogih država u regionu i šire, konstantno pomažu svoje nacionalne avio-kompanije, znajući za njihov značaj u smislu avio-dostupnosti i razvoja cjelokupne državne privrede'', navodi se u saopštenju.

Kako dalje tvrde u Crnoj Gori danas imamo slučaj da se jedne te iste državne pare posmatraju na više načina.

''Pa onda neko sebi daje za pravo da razmišlja o prizemljavanju naših aviona, ne uzimajući u obzir činjenicu da će u tom trenutku bez posla ostati i biti poslati kući hranioci nekoliko stotina porodica. Mi zaposleni nijesmo firmu osiromašili niti je doveli do ovako nezavidnog stanja. Ukoliko bi došlo do zaustavljanja operacija Montenegro erlajnsa odnosno gašenja kompanije, svi dugovi bi odjednom pali na teret budžeta odnosno građana Crne Gore, i premijer Marković je tu bio potpuno jasan'', ističe se u saopštenju Sindikata.

Kako dalje u otvorenom pismu piše, iz tog razloga Sindikat avio-mehaničara Montenegro erlajnsa bezrezervno podržava stav Vlade da se preduzmu koraci koji će nacionalnog avio-prevoznika dovesti do potpunog ozdravljenja.

''S tim u vezi, smatramo da je potpuno prirodno da Vlada kao vlasnik oba preduzeća, ustupi dio svoje dobiti od Aerodroma Crne Gore kao garanciju za kreditno zaduženje i spas Montenegro erlajnsa. Ne ulazimo u pravnu proceduru te odluke, ali je podržavamo kao hrabru i vizionarsku za opstanak naše Kompanije, koja našoj zemlji svake godine obezbijedi više stotina miliona prihoda iz turističke privrede'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 10

Aleksa

11. 10. 2017 - 14:52

naravno ko nije za sebe . . .
Nik

11. 10. 2017 - 15:03

A vjerovatno je predsjednik sindikata aktivista DPS-a. Iz džepa građana se plaćaju loši potezi nestručnih kadrova vladajuće koalicije. MA je rupa bez dna koja služi da se ćušnu kumovi, sestre, prijatelji...
UHLJEBI

11. 10. 2017 - 15:35

Sta od njih ocekivati no da podrzavaju PODRZAVLJENI EURO.
Marko

11. 10. 2017 - 15:43

Sve je to u redu da vlada pomogne nacionalnu aviokompaniju,ali zasto tuzilastvo ne istrazi rad uprave u poslednjih par godina,samo prosle godine su napravili minus od 10miliona eura.
Pyer

11. 10. 2017 - 16:08

Imali kome ova vrla kompanija da ne duguje od aerodroma do dobavljaca goriva itd.Lakoje bogomi tako poslovati ukinite plate tima 400 i kusur zaposlenih naravno osim letackom osoblju dok malo dugove ne skalate pa onda da pricamo.
Propeler

11. 10. 2017 - 16:21

MA treba podrzati po svaku cijenj. Premijer je sasvin u pravu alj treba stati u kraj javluku u kompanjji. Awrodromima novac kapa a da ni prstom ne mrdnu i to treba da bude jedna kompanija i to nase drzave Crne Gore
Niksic

11. 10. 2017 - 17:19

dje ste bili kad su se gasila ostala cg preduzeca , vjerovatno u oblacima.
aow

11. 10. 2017 - 19:49

Da vidim ja toga m..... iz vlade koji ce da podrzi zatvaranje Montenegro Airlines-a, pa onda da ode kuci da zeni, sinu, bratu, svekrvi i tastu zasto ce da izgube posao.
Guest_36821

11. 10. 2017 - 19:58

DOVESTI MA NA ZDRAVE GRANE AKO MOZE
Laki L.

12. 10. 2017 - 09:06

Al Kapone je osuđen zbog utaje poreza, a ne zbog ubistava i pljačke.Vijesti danas skreću pažnju sa glavne teme oko Đurišića na nestanak nečesovih pištolja.
Novi komentar