Radović, Tomić i Đurović dali na uvid imovinske kartone

Tri člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore - Milan Radović, Igor Tomić i Goran Đurović dali su na uvid imovinske kartone koji su objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Ostalih šestoro angažovanih u tom tijelu nijesu to učinili, a imali su tu obavezu.
Objavljeno: 12. 10. 2017 - 07:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema Pobjedinim saznanjima, Agencija je donijela odluku da provjeri imovinske kartone svih članova Savjeta.

Provjere o angažmanu članova Savjeta počele su sredinom septembra, nakon što su Administrativnom odboru Skupštine dostavljene anonimne prijave koje se odnose na kršenje Zakona o sprečavanju korupcije protiv Ivana Mitrovića, Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića, a nedavno je prijavljen i Mimo Drašković.

Za sve njih, osim za Draškovića, protiv koga je prijava još u proceduri, utvrđeno je da su prekršili zakon. A da su na zakon „zažmurili“ skoro svi članovi ovog tijela pokazuje i činjenica da su samo trojica od njih devetoro dostavili imovinske kartone za 2016.

Uvidom u njih zaključuje se da najveće godišnje prihode ima Đurović - 51.360 eura, zatim Tomić – 22.662, a Radović – 18.102.

Đurović je prijavio platu koju dobija kao član Savjeta - 490 eura mjesečno. Za rad u privrednom društvu „Nature“ dobija godišnje 3.600 eura, a za konsultantske usluge u preduzeću „SIPU internacional“ 33.600.

Za ostale poljoprivredne djelatnosti koje obavlja, za godinu je primio ukupno 8.280 eura. Đurović ima i akcije u Budvanskoj rivijeri i Kombinatu aluminijuma Podgorica.

U vlasništvu ima stan koji još otplaćuje, kao i još jedan, koji je naslijediokoji dijeli, kao i kuću. U nasljedstvu ima u suvlasništvu i četiri livade.

Pobjeda

Komentari: 2

Mikloš kauboj

12. 10. 2017 - 08:44

Frka, frka, prpa prpa .... noktima se za sto i fotelje zakovali
stvarno

12. 10. 2017 - 10:35

Pa ovaj gospodin od svih djelatnosti najmanje zaradjuje u Savjetu.Dzeparac.Sta je onda zapeo toliko za to mjesto u Savjetu.Pusti brate malo druge ,strucnjake za medije,kojima bi taj dzeparac bio sve.Konsultantske usluge ,kao sto se vidi idu da Bog pomoze.Samo mala pomjeranja.Nista to ne boli.Vazda ce i salata dobro ici...
Novi komentar