SDP: Pismo kabinetu gradonačelnika Cetinja

Marko Vukčević, član OO SDP Cetinje uputio je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
Objavljeno: 12. 10. 2017 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Dragi članovi Kabineta,

 

Kao stanovnik Prijestonice, a povodom kampanje „Pogled na Cetinje 2011-2021” koju ste pokrenuli i otvorili juče na Dvorskom trgu, imam potrebu da vam zahvalim što ste mi spektakularnim performansom približili vašu viziju Cetinja. Sa nestrpljenjem iščekujem najavljenu internet i video prezentaciju nastavka kampanje siguran da ona nema i neće imati nikave veze sa predizbornim aktivnostima i zloupotrebama lokalnih resursa u partijske svrhe. Ne manje siguran, držim i da je otvaranje izložbe na dan prvog jesenjeg zasijedanja Skupštine CG u Prijestonici i pisustvo poslanika vaše partije svečanom činu otvaranja izložbe tek simpatična koincidencija.

 

Ganut izjavom gradonačelnika Prijestonice da ga jako ohrabruje što je Cetinje jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori, koristim priliku da vam ukažem da ste u svojoj skromnosti propustili da upotpunite takvu izjavu foto - pričom vezanom za izgradnju najduže žičare na svijetu. Ne bi bilo krivo da ste se pohvalili pravo pa rezervisali posebno mjesto za ovaj kapitalan projekat, uz napomenu da je predsjenik Nacionalnog tima za projekat žičare Kotor-Lovćen-Cetinje gradonačelnik lično, da je izgradnju uspinjače najavio 2005., obećao završetak radova za 2008., pa kao krajnji rok za početak izgradnje najavio 2013. Ovako, stiče se utisak da na jednom od najvećih gradilišta u Crnoj Gori nema nikakvih dokaza o započetoj izgradnji najduže žičare na svijetu i njene finalizacije do 2021.

Dragi Eksperti,

Samo maliciozan čovjek može da pomisli da ste namjerno izostavili da foto - priču o vodosnabdijevanju upotpunite obećanjem iz predizbornog programa cetinjskog DPS-a iz 2013. da će taj višedecenijski problem biti trajno riješen do 2017., ili makar gradonačelnikovom izjavom sa posljednje sjednice lokalnog parlamenta u kojoj objašnjava da se pomenuti problem ne može riješiti za vrijeme koje su on i njegova partija obećali pred prošle lokalne izbore. Cijenim da je na izložbu bilo uputno pozvati Marinu Abramović, Brosnana i Depardjea uz prigodan poklon tipa parfem kao mali znak pažnje, ali i upotpuniti kolekciju fotografija brojnim obećanim projekatima koji su u međuvremenu realizovani - MACCOC, fabrika čokolade, TV Cetinje, hotel Lokanda, fabrike solarnih panela, kožne galanterije i markera, pogona u Gornjem Obodu, Filermose u cetinjskoj pećini, opere, rekonstruisanih parkova i sl. Čisto da građani ne bi stekli pogrešan utisak da se nakon predizbornih obećanja o realizaciji navedenih projekata vrlo kreativno koristite istinom i da nijeste spremni da sa riječi i fotografija pređete na tvrdu gradnju – sa obećanja i 2D prezentacija na djela i stvarne 3D projekte.

 

Isto tako, vjerujem i da bi detalj na fotografiji projekta izgradnje stadiona o trenutnom rezultatu najavljene fudbalske utakmice Lovćen - Hajduk iz 2013. nakon odigranih 2.053.440 minuta bio zanimljiv ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu. Sitna genijalnost je što foto-izložbu ne prati i tekst na stranom jeziku, jer bi brojni turisti možda krivo shvatili da se gradska uprava hvali što Cetinje danas ima čak dva supermarketa, uredno vodonabdijevanje, novu javnu rasvjetu koja radi, Vatrogasni dom...

Konačno, jedina zamjerka se odnosi na vašu odluku da na izložbi uvrstite fotografiju koja bespotrebno zauzima prostor a tiče se ispunjenog obećanja o saniranom Ponoru na Donjem polju, budući da ste sve uradili da i bez ijedne jedine fotografije svi posjetioci izložbe i stanovnici Cetinja intenzivno osjećaju njegovu prisustnost.

Iskreno vaš,

mr Marko Vukčević

Član Predsjedništva SDP Cetinje

P.S. Stavke o visini duga Cetinja koji ostavljate a kreće se oko 25 miliona eura i najveći je u istoriji grada, visini duga za poreze i doprinose od oko 10 miliona eura, više od 2 miliona eura prosustih u neuspjelu rekonstrukciju Dvorskog trga i Njegoševe ulice, smanjenju broja zaposlenih u odnosu na 2010., broju zaposlenih a vašoj partiji bliskih i podobnih, negativnom indeksu prirodnog priraštaja i smanjenju broja stanovnika Cetinja, neka nijeste ni uvrstili u izložbu. I ovo je više nego dovoljno”, navodi se u saopštenju Marka Vukčevića, člana OO SDP Cetinje.

 

Komentari: 5

Ksenija CT

12. 10. 2017 - 15:03

Sarkastično i veoma inteligentno. Nabrojane sve mane i sva neuispunjena obećanja. Bravo SDP.. vrijeme je da zaživi Cetinje.
Stefan

12. 10. 2017 - 15:04

Odavno bolji tekst nisam pročitao. Svaka čast SDP za izbor ljudi koji su se našli na izbornoj listi. Puna podrška Đuraškoviću za novog gradonačelnika.
Mitar

12. 10. 2017 - 15:04

SDP do pobjede. Živjelo Cetinje.
Jasna

12. 10. 2017 - 15:05

Dako i nama sa Cetinja jednom svane. Puna podrška za SDP i za ove dobre ljude.
Goran

12. 10. 2017 - 15:06

Sasvim jasno i provučeno kroz sarkazam. Puna podrška za Buja.
Novi komentar