Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-plave ili roze-bijele boje?

Na internetu se pojavila velika debata o tome koje boje su ženske patike. Dok jedni tvrde da se radi o sivom-plavoj boji, drugi tvrde da je riječ o kombinaciji bijele i roze boje... A ima i onih koji vide ljubičasto-žutu kombinaciju, tirkiznu itd.
Objavljeno: 12. 10. 2017 - 20:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Španska studentkinja koja je htjela ostati anonimna dobila je fotografiju ženskih patika koju joj je poslala prijateljica koja je tvrdila da se radi o dizajnu plave i sive boje. Međutim, sve što je ona vidjela jesu roze i bijela boja i tako je počela rasprava između dvije prijateljice.

Debatu su podijelile s drugim djevojkama na Facebooku i pitale ih šta one vide.

"Prijateljica mi je upravo poslala ovu fotografiju i pitala koje boje su patike. Ja bih rekla da su blijedoroze i bijele, no ona insistira da se radi o svijetloplavoj i sivoj boji. Šta vi vidite?", napisala je djevojka iz Španije.

Na internetu su se ubrzo javili svi koji vole dobre optičke iluzije i napravljeni su i timovi "Roze" i "Plavi". No, kako su komentari navirali, javio se i nestašni "Zeleni" tim, dok su neki opet tvrdili da vide ljubičastu i žutu boju, a drugi kako se boja mijenja u zavisnosti od osvijetljenosti ekrana.

Postoji objašnjenje, a to je da naš mozak intuitivno filtrira pozadinu i osvjetljenje kako bi vidio pravu boju objekta, ali plavičasta nijansa fotografije utječe na tu sposobnost.

Ova debata podsjeća na onu iz 2015. godine koja je vođena o haljini za koju su jedni tvrdili da je bijele i zlatne, a drugi da je crne i plave boje.

 

Klix.ba

Komentari: 3

pepeljaste

12. 10. 2017 - 20:19

Zekaste,,pepeljaste ili sucmuraste
Mikeli

13. 10. 2017 - 07:54

Ada teget...
@

13. 10. 2017 - 09:15

ovo je vjestacka koza
Novi komentar