Bokan: CEFTA se ne poštuje zbog sitnih interesa

Kompanija Voli je lider na crnogorskom tržištu i povezana je sa najvećim kompanijama u regiji. Imamo uspješnu saradnju sa svim značajnim privrednim društvima u regiji. Svaka liderska pozicija na nekom tržištu zahtijeva i obavezu više tako da smo danas na panelu otorili neke teme vezane za problem u dijelu komunikacije i transporta roba, tj. kapitala i ljudi. Poslali smo jasnu poruku, drago mi je da su na tom panelu bili političari, ministri saobraćaja u Vladi Slovenije i Crne Gore i da će ići jedna inicijativa gdje trebaju da sjednu 6-7 ili 8 ministara saobraćaja i finansija cijele regije. Vjerovatno će to biti potpomognuto sjutrašnjim sastankom premijera i da će se sastati oko lakše komunikacije protoka roba - poručio je predsjednik kompanije Voli Dragan Bokan povodom ucečća na Samitu 100 Biznis lidera u Skoplju.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 10:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Bokan: CEFTA se ne postuje zbog sitnih interesa

Bokan smatra da se sporazum CEFTA ipak ne poštuje do kraja. 

''Bio sam malo oštar kada sam rekao da se zloupotrebljava, ali se sigurno ne poštuje do kraja. Neke falinke u tom ugovoru je nešto što zloupotrebljavaju svi u dijelu sitnih interesa. Moj stav i kompanije i svih kompanija koje imaju perspektivu je da tržište bude otvoreno. Saobraćajnica između partnera mora biti dvosmjerna i da oba smjera budu istih dimenzija. To je onsovno i nešto što skida sve barijere u poslovanju. Moramo poštovati sve brendove i proizvođače koji posluju po 20, 30, 50 godina a sa kojima u prometu nije bilo problema kada su u pitanju analize, a znate da svaka analiza košta i sve troškove i barijere se obračunavaju jer svako hoće da zaradi a ko plaća? Plaćaju potrošači to jeste mi grašani. Na taj način nije samo da plaćaju građani nego ima i druga stvar - dolazi manje novca u budžetima, ne samo moje države nego i regije'', istakao je Bokan.

Bokan navodi da bi trebalo pustiti tržišnu utakmicu.

''Smatram da treba pustiti tržišnu utakmicu, treba otvoriti tržišta i treba jasno staviti do znanja - kompanije koje imaju perspektivu one će se izboriti. Mi privrednici treba da se umrežavamo što više da budemo ne samo u dijelu nastupa na tržištu nego u okviru dogovora koje ćemo delegirati ljudima koji vode ekonomsku politiku u regiji. Kroz neke dogovore zajednička umrežavanja u dijelu pritiska na regulativu je nešto što donosi brže otklanjanje barijere'', zaključio je Bokan.

 </p>

Komentari: 0

Novi komentar