Šušter: SNP nekompetentna da polemiše o rezultatima izbora u Nikšiću

Portparol Socijaldemokrata Stefan Šušter je u ime te partije reagovao na ranije saopštenje SNP-a. Reagovanje Šuštera prenosimo integralno.
Objavljeno: 18. 10. 2017 - 18:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Poštovana gospodo iz Socijalističke narodne partije, pogrešno ste razumjeli kompletnu problematiku o kojoj smo govorili, a vezana je za način funkcionisanja vaše partije. Ne znajući sa kojim „krilom“ razgovaramo, sada vas sasvim jasno uvjeravamo -apsolutno podržavamo rad novog rukovodstva SNP-a, te izuzetno cijenimo vašu istrajnost na „putu istine“ koji vas, kako rekoste, prati od početka vašeg postojanja.

Da vas podsjetimo, taj „put istine“ kojega se slijepo držite doveo vas je u bescenzusnu situaciju i primoranost nastupa u bućkuriš koaliciji „Ključ“ mimo vaše volje i mimo volje vašeg članstva. Od tog „trijumfalnog“ rezultata koji ste tada postigli, te dobili na poklon koalicione mandate koje inače ne biste imali, i dalje se oporavljate -toliko je ozbiljno da još nijeste uspjeli da formirate poslanički klub. Da stvar bude gora, nema ga ni u najavi. Dakle, ono što vi nazivate „putem istine“ vas je od najjačeg opozicionog subjekta dovelo do partije ispod cenzusa. Što se nas tiče, nastavite tim putem i pojačajte gas, mi ćemo vas pogurati.

Govoreći o radu novog rukovodstva, smatramo da je rasprodaja partijske imovine kako bi ista bila dovedena na nivo vaše partijske snage sasvim logičan slijed događaja, te stoga istu, kao što već rekosmo, apsolutno podržavamo. Nadamo se da će „uspješno“ vođenje partije od strane novog rukovodstva rezultirati makar jednom sjednicom glavnog odbora SNP-a na kojoj bi postojao kvorum za donošenje odluka.

Jedina podjela koju su Socijaldemokrate ikad napravile bila je ona nakon 3. juna pretprošle godine, kako bismo Crnu Goru spasili od takvih kao što ste vi. Primjećujemo, sasvim uspješno, na dobro naše i svih građana Crne Gore. Najbolju ocjenu našim djelima dali su građani svojom podrškom listi Socijaldemokrata Crne Gore koje su na parlamentarnim izborima nastupile samostalno, za šta vi prvi nijeste imali hrabrosti.

Smatramo vas apsolutno nekompetentnim da polemišete o rezultatima izbora u Nikšiću, na kojima nijeste smjeli da nastupite svjesni vaše stvarne snage u tom, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori. Podsjetićemo vas, mi smo naš rezultat u Nikšiću utrostručili i osvojili preko 2300 glasova, dok ste vi vaš anulirali. Pa kad smo počeli sa matematikom, hajde da sa njom i završimo. Na osnovu našeg rezultata, u Skupštini Nikšića mi imamo četiri odbornika koji učestvuju u vlasti. Vi ste u Nikšiću vanparlamentarna partija. Naš rezultat u Nikšiću se mjeri raznim brojkama, vaš je kako god pogledate isti -nula pa nula. I ne brinite, neće se to promijeniti ni ako se narednog puta drznete da nastupite na izborima. Jednako kao i proljetos, kad se vaše ime nije ni našlo na glasačkom listiću, građani Nikšića će ga ignorisati i ubuduće, sve i da se nađe.

Žao nam je i što vam se i dalje priviđaju vanredni parlamentarni izbori, ali ne želimo da do 2020. remetimo san ni vama ni vašim partnerima iz vesele opozicione “građanske” petorke. Na kraju da vas pitamo, pošto govorite o neistinama, da li je istina da dugujete državi skoro 108 hiljada eura za poreze i doprinose?"

Komentari: 3

Milos

18. 10. 2017 - 22:04

Za onakve izbore , za onakvu bruku, niko na planeti nije kompetentan, jer se to ne desava u pristojnom svijetu.
OVV

19. 10. 2017 - 00:42

Pozivam sve Snpovske partije na ujedinjenje nemoze da se sprda Brajovic sa clanstvom Snp-a!
Freeman

19. 10. 2017 - 12:35

Gospodine Šušter nemam nikakve veze sa SNP-om ,ali Vi ste se zaista mnogo zaigrali. Smanjite doživljaj i prihvatite da ste vi samo šuštra na čizmi DPS-a i ništa više od toga.Kad ste se dijelili na drugu stranu su pošli svi kojima je bilo stalo do principa, na vašu svi koji su dali prednost .uzici u odnosu na politiku !.
Novi komentar