Staša Koprivica režira "Modro blago" za Gradsko pozorište

Gradsko pozoriše priprema novu predstavu – „Modro blago“, koju režira Staša Koprivica, a premijerno će biti igrana u drugom polovini decembra, u okviru programa Decembarske umjetničke scene.
Objavljeno: 09. 11. 2017 - 16:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Komad Dramske scene za djecu podgoričkog teatra nastao je prema motivima istoimenog djela Dušana Kostića, a napisao ga je i dramatizovao Stevan Koprivica. Predstava je namijenjena Dramskoj sceni za djecu ipremijerno će biti izvedena u drugoj polovini decembra, u okviru DEUS-a.

Uloge će tumačiti: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović. U autorskom timu su još scenografkinja Vladislava Munić-Cunilington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

- Uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera, smještena je u šezdesete godine prošlog vijeka, a radnja se dešava u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom traga i nacistička ekspedicija... Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg strašnog.

Kroz ovaj avanturistički komad, biće akcentovan niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca - relativizacija bogatstva, te konstanta zla oličenog u neonacizmu. Biće to i poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti. Iznad svega, namjera je da „Modro blago“ bude porodična predstava koja će jednako dirnuti i djecu i one koji ih dovedu u pozorište – ističu iz Gradskog pozorišta.

Stanislava Staša Koprivica rođena je 1984. godine, a radi kao pozorišna rediteljka, dramska spisateljica i scenaristkinja. Završila je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomskom predstavom „Mandragola“ (2007) u Pozorištu „Boško Buha“, za koju je dobila nagradu „Hugo Klajn“ za najboljeg studenta režije.

Do sada je režirala više od petnaest predstava, napisala nekoliko dramskih tekstova, a scenarista je i više TV serija.

Živi i radi u Beogradu i Herceg Novom.

Komentari: 0

Novi komentar