Ništa od oproštaja

Nema ulaska u Kinu za Kejti Peri

Američka pjevačica Kejti Peri nije dobila vizu za Kinu gdje je trebalo da nastupi na predstojećoj reviji Viktorijinih anđela krajem mjeseca.
Objavljeno: 17. 11. 2017 - 11:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kineski mediji su objavili pismo u kojem Kejti Peri moli kineske vlasti da naprave izuzetak i u kojem se navodi da „ni na koji način neće ugroziti kinesko jedinstvo i integritet“. 

Prije dvije godine Kejti Peri je razbjesnjela kineske fanove nakon što je nastupila obmotana u zastavu Tajvana na koncertu Tajpeiju, ali i suncokrete koji su bili simbol protesta na Tajvanu i predmet spora sa Kinom. 

Kina tvrdi da je Tajvan njihova teritorija i vrši pritisak na međunarodne organizacije da ne dozvole ovoj zemlji da učestvuje u događajima pod imenom samostalne države, niti da koriste samostalnu zastavu. 

Kinezi su joj izgleda samo kratko oprostili jer je prošlog novembra imala zakazan nastup koji je otkazala zbog "porodičnih problema“, iako fanovi sumnjaju da je u pitanju bila njena podrška Hilari Klinton i obaveze oko kampanje. 

Inače, lista poznatih ličnosti iz SAD kojima Kina ne dozvoljava ulazak u zemlju sve je duža. Osim Kejti Peri, na „crnoj listi“ su i Lejdi Gaga, Bjork, Ričard Gir i drugi.

Komentari: 1

ceca

17. 11. 2017 - 11:34

...Osim Kejti Peri, na „crnoj listi“ su i Lejdi Gaga, Bjork, Ričard Gir i drugi... A Đani i Dara Bubamara?
Novi komentar