Demokrate DPS-u

Da se svi odreknemo poslaničkih plata

Demokratska Crna Gora reagovala je danas na ocjenu poslanika Demokratske partije socijalista Mihajla Anđušića, o nastavku bojkota Skupštine dijela takozvane građanske opozicije.
Objavljeno: 18. 11. 2017 - 18:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštenje Demokrata prenosimo integralno.

Posljednja izjava mladog poslanika, pionira DPS, paradigma je stanja u kojem se nalazi ta organizovana kriminalna grupa. Nervoza, strah od poraza, trema od kamere, i pokreti zjenicama karakteristični za pokušaje prisjećanja napamet naučenog. Teze vlasnika DPSa, pamfletski preformulisane na različite načine i podijeljene pionirima u vidu zadataka - napamet naučene pjesmice. Žalosno je što ste svoje mlade godine pretvorili u apologete režima dugog trideset godina. Međutim, to je vaš problem koji građani već kažnjavaju, a tek će kazniti na predstojećim izborima.

Pošto stalno kritikujete poslanike opozicije na temu podizanja poslaničkih plata, upućujemo vam javni poziv i da jednom za svagda završimo tu priču: ajde da se svi odreknemo poslaničkih plata, i mi i vi?!

Eto, javni poziv i čekamo odgovor!

A kako znamo da vam kleptomanska psihologija ne dozvoljava da prihvatite naš poziv, i kako stalno trabunjate o demagogiji, evo vam sada vrlo precizni podaci:

Za 27 godina vladavine DPS isplaćeno je:

- za plate poslanika - 31 milion

- za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS - 82 miliona

- za partiju sa državnog nivoa - 54 miliona

- za partiju na lokalnom nivou - 34 miliona

Ukupno: 201 milion eura.

U tih 201 milion eura koje su vam građani plaćali iz svog džepa:

- broj domaćinstava koje ste obišli: 0

- broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima: 0

- broj škola koje ste obnovili iz svog džepa:0

- broj litara goriva kojeg ste se odrekli: 0

- broj fabrika koje ste otvorili: 0

- broj fabrika koje ste ugasili: 200

- broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000

- broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000

- stopa nezaposlenosti: 22%

- nezaposlenost mladih: 50%

- javni dug: preko 3 milijarde

- poreski dug: 800 miliona

- broj ubistava: 600

Idemo dalje:

- vrijednost imovine crnogorske privrede 1998: 4.5 milijarde

- prihod od privatizacije pomenutih preduzeća: 0.5 milijarde

Rezultat: ukradeno 4 milijarde razlike, a preduzeća uništena.

Treba li još?

- Prije 27 godina - obala crnogorska;

- Nakon 27 godina - obala tajkunska;

- Prije 27 godina - šume crnogorske;

- Nakon 27 godina - šume tajkunske, raskrčene, posječene i rasprodate;

- Prije 27 godina - hoteli crnogorski;

- Nakon 27 godina - hoteli tajkunski.

Nastavljamo. Pošto stalno spinujete kako "ne patišete" od posla, a opozicija ne radi ništa, prokomentarišite istraživanje NVO sektora koji govori da ste za period koji se pozivate radili efektivno 4 radna dana, od čega 90% vremena po principu jednoumlja i bezličnosti: odruči - priruči po naredbi šefa nad šefovima.

Oćemo li još o finansijama? Poslanici Demokratske Crne Gore su se odrekli svih benefita koji uključuju:

- naknade za gorivo

- naknade za telefon

- službena vozila

- dnevnice

Takođe, odričemo se svakog mjeseca većine svoje zarade od koje smo već renovirali tri škole i to u Pljevljima, Podgorici i Šavniku. A, čega ste se vi odrekli? Podignete 2000 eura plate, a onda kao "prave patriote" tražite od Skupštine Crne Gore da vam refundira 30e troškova za telefon i 10 litara goriva. Bestidno, kako vam i priliči.

Vi ste najbolji dokaz koliko višedecenijska vlast i enormno bogatstvo može izmijeniti svijest čovjeka i percepciju realnosti, kada imate toliko moralnog kodeksa u sebi da izustite kritiku na račun finansija, a šef-vlasnik nosi sat od stotinu hiljada eura, novca koje većina građana ne zaradi za čitav svoj život. Samo jedan sat. Da ne pominjemo jahte, kola od 50, 100, 150 hiljada eura, stanove, provode i bahanalije od par hiljada eura na noć. Milione uzimate od naše države da bi potom fabrikovali afere, diskreditovali poslanike, montirali najprljavije video snimke i fotografije, pa se nakon toga zaklinjete zastavom i himnom, kao navodne patriote, a zapravo tu nema ni P od patriotskog.

Sve što radite, sjetite se da radite u državi u kojoj se i pored velike gladi ukućana čuvala odvojena hrana, rezervisana za gosta u nevolji, rođaka, brata. Takvu ste Crnu Goru opljačkali i moralno raskubli.

Na kraju, još jednom pozivamo Demokratsku partiju Svetozara da se izjasni u odnosu na naš predlog da se svi odreknemo poslaničkih plata (i da ponovimo naš autentični, izvorni izraz, koji vas najviše boli), AKO VAM BASTA!

Komentari: 9

Nije teško

18. 11. 2017 - 18:55

Bečiću i Demokratama nije probem da se odreknu plate. Naime, jih finansiraju general Rešetnjoikov i jedan kriminalninarko klan., te će im oni nadoknaditi te plate, a i više. Đoko Orlandić
Mirko

18. 11. 2017 - 19:10

Kakva zamjena teza,promasili temu.daj odgovorite na jedno pitanje posteno
Ct

18. 11. 2017 - 20:06

Oni što god uradiše i ne uradiše za sve godine pod debelom je lupom, a onda i pogriješe, normalno. Ali zato Aljo Blečka tamo ne obrće. A kakvi su tek Demokrate na Ct, imaju jedno-dvoje na listu sto tu zalutase a ostalo.... Ni u san ti se ne snili....
Puśo

18. 11. 2017 - 20:17

Kod nas u politici, nažalost još uvijek uspijeva teatralni populizam " niko kao Mi". Ovo je pokušaj kao devedesetih, mladi, ljijepi i prepametni. Sve gledam i čudu se čudim, ma, jesmoli u 2017godinu?
Fabrika

18. 11. 2017 - 22:50

Kad Demokrate planiraju da otvore mljekaru na Cetinje.
lolo

19. 11. 2017 - 04:52

A sto je ovo za majku bozju. Da necete kakav predlog iznijet o demokrate ili cemo se i dalje cojkat sa saopstenjima. Najveci rast u okruzenje! Najveci prosjecni rast (zadnjih 10 god) u okruzenje! Najvece investicije u okruzenje! Najvece plate u okruzenje. Najvece panzije u okrucenje. Najveci BDP per capita u okruzenje! Clanice NATO! Najblizi EU! Nije vam lako ali sto cemo tako je!
Pero

19. 11. 2017 - 05:20

Bravo za Demokrate.Dolazi vrijeme da sami prestanu da uzimaju plate iz skupstine i da svaki poslanik koji bude uzimao plate iz sjupstine javno bude pecatiran kao parazit na grbaci naroda.
Vero

19. 11. 2017 - 10:44

Poslanicke plate se dobijaju za rad u parlamentu. Ko ne dolazi i ne treba da ima platu. Koja je ovo seljacka demagogija Demokrata? Foliranti.
Guest_95970

19. 11. 2017 - 09:25

ODRECITE SE CETNISTVA .
Novi komentar