Pet ključnih namirnica

Izvori masnoće koje bi trebalo češće da jedemo

Iako su bogate masnoćama, ove namirnice trebalo češće da konzumiramo.
Objavljeno: 11. 12. 2017 - 23:34 Promjenite veličinu teksta: A A A
Izvori masnoce koje bi trebalo cesce da jedemo

Slanina: Visokokvalitetna slanina koja je dobijena od kontrolisano uzgojenog mesa, puna je kolina, koji se pokazao kao saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti i nekih drugih hroničnih mentalnih bolesti. Uz to je dobar izvor različitih vitamina iz B kompleksa, te cinka. Ovi nutrijenti pomažu u proizvodnji serotonina, koji smanjuje tjeskobu, kaže nutricionistica Ali Miler.

Maslac: Nutricionistički gledano, maslac je mnogo zdraviji izvor masnoće nego što ljudi misle, naročito ako dolazi od kvalitetnog mlijeka. Ovakve mliječne masnoće sadrže veću koncentraciju vitamina K2 koji pomaže tijelu da iskoristi kalcijum na pravilan način.

Avokado: Avokado je hrana bogata oleinskom kiselinom i prehrambenim vlaknima koja uravnotežuju hormone u organizmu i pojačavaju zdravlje probave. Takođe se smatra odličnom hranom za oporavak nakon vježbanja, jer sadrži kalijum. Avokado je pun i bjelančevina.

Žumanca: Preskočite omlet od bjelanaca i prihvatite žumanca. Ovo je još jedna zanemarena, a masnoćama bogata hrana koja je nevjerovatni izvor vitamina A, B i selena.

Tamna čokolada: Istraživanja su pokazala da neke vrste čokolade mogu da zaštitite srce. Potrebno je da unesete 200 miligrama flavonoida da bi se poboljšala cirkulacija i unaprijedilo zdravlje srca.

Komentari: 2

slanina

12. 12. 2017 - 10:12

Sta tu ovi te se ne mrsu ?
Rognelaže

12. 12. 2017 - 14:53

Ne valja slano- može slano; ne valja masno -može masno, ne valja soda-odlična je soda bikarbona; ne jedi čokoladu- jedi čokoladu, zdrava je; ne jedi meso- meso je dobro zbog proteina za mozak!? Došao sam do zaključka da treba jesti sve što ti ne pravi odmah neku štetu, jedi sve što ti duša želi samo umjereno i ništa prećerano, pa šta ti bog da!
Novi komentar