Ministar pravde

Pažin prihvatio ostavku Raičkovića

Ministar pravde Zoran Pažin prihvatio je ostavku pomoćnika direktora ZIKS-a Slađana Raičkovića, koju je podnio prije deset dana – saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 15. 12. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pazin prihvatio ostavku Raickovica

 Raičković je podnio ostavku jer je konkurisao za mjesto direktora ZIKS-a, na čijem čelu je v. d. Milan Tomić.

Nije poznato ko će od danas obavljati fukciju Raičkovića. Za proteklih pet godina, Raičković je postigao značajne rezultate, što je i konstatovano u „Izvještaju o zatvorskom sistemu Cerne Gore sa aspekta bezbjednosti i procedura“. Nevladina organizacija Građanska alijansa prije pet mjeseci predstavila je ovaj izvještaj u Budvi na konferenciji kojoj je prisustvovao Pažin. Ocjena eksperata je da su „zabrinuti u pogledu operativne prakse kada Raičković napusti to mjesto“.

- Mnogo toga funkcionisalo je samo zbog raspoloživosti i iskustva pomoćnika direktora. Postoji realan rizik da stepen lične posvećenosti koju pokazuje pomoćnik direktora neće biti ponovljen nakon njegovog odlaska, koji bi se, kako smo obaviješteni mogao dogoditi u narednih šest mjeseci, kada će sa njim otići i veliki dio njegovog znanja – navedeno je u Izvještaju.

Raičković je radio u vojsci. U ZIKS je došao iz policije, gdje je obavljao značajne fukcije. Između ostalog bio je komandant bataljona Posebih jedinica policije sjever, načelnik i predavač u srednjoj školi Unutrašnjih poslova u Danilovgradu, načelnik Odjeljenja za pogranične poslove, rukovodilac odsjeka za obezbjeđenje objekata i dkp-a diplomatsko konzularnih predstavništava. Osim Raičkovića, na konkurs se prijavio Tomić.

On je u julu došao na mjesto direktora i zamijenio dotadašnjeg šefa Miljana Perovića, koji je na to mjesto imenovan krajem maja 2012. godine.  Milan Tomić bio je pomoćnik direktora Uprave kriminalističke policije, a od polovine 2012. godine do ljeta 2013. godine bio je pomoćnik direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Prije nego što je imenovan za savjetnika direktora Uprave policije, Tomić je bio na čelu kriminalističke policije od jula 2013. godine do februara 2015. godine kada je podnio ostavku nakon eksplozije koja se dogodila u Bloku pet, u Ulici vijenac kosovskih junaka, gdje je izgorjelo pet automobila, a jedna žena lakše povrijeđena. Tomić je tada naveo da ostavku podnosi iz ličnih razloga. Tokom skoro dvije decenije obavljao je mnoge veoma odgovorne funkcije u Upravi policije. 

Komentari: 3

Dobar čovjek

15. 12. 2017 - 08:35

I stručnjak
Bol77

15. 12. 2017 - 09:13

Bas je unaprijedio sluzbu obezbedjenja , sto su uvrijeme njegovog dolaska radila 3 uniformisana sluzbenika sad radi 1! Oko 100 sl. je otpusteno , a zaposljeno 20tak. Jedino je broj civila povecan u ZIKSu... Recimo radi preciznosti da u EU na 1 sl. dodju 2-3 os lica dok kod nas ta cifra je izmedju 10-15...
Sovereign

15. 12. 2017 - 10:14

Бивши поручник бивше ЈНА из касарне "Сава Ковачевић" у Требињу, Бивши руководиоц у МУПу "републике цг". И сада бивши замјеник ЗИКСа. Машала.
Novi komentar