Novi teren za trening fudbalera na Starom aerodromu vrijedan oko 400.000 eura

U narednom periodu FK Budućnost će, u saradnji sa Glavnim gradom, početi sa radom na izgradnji potpuno novog terena za trening fudbalera sa najsavremenijim rekvizitima u okviru trening kampa na Starom aerodromu. Osim toga navedeni projekat podrazumijeva i osvjetljavanje novog terena ali i jednog postojećeg koji se nalazi odmah do planiranog terena. Kompletiranjem ove investicije sva tri terena za trening igrača će biti osvijetljena. Procijenjena vrijednost ove investicije je 380.000,000 eura, saopšteno je iz Glavnog grada.
Objavljeno: 15. 12. 2017 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Novi teren za trening fudbalera na Starom aerodromu vrijedan oko 400.000 eura

''Podsjećamo da su Glavni grad, Agencija za stanovanje i FK Budućnost u rekonstrukciju trening kampa na Starom aerodromu dosad uložili oko 116.000 eura. Radovi koji su u toku odnose se na renoviranje najstarijeg terena na kampu a tiču se rekonstrukcije ograde, zaštitnih mreža, tribina za gledaoce te izgradnje reflektora za osvjetljivanje terena za noćni rad fudbalera. Ova investicija ne podrazumijeva promjenu samog igrališta od vještačke trave. Ukupna vrijednost investicije bez vještačke trave je 31.000,00 eura.  Takođe se radi na ekonstrukciji fasade čitavog objekta koja je kao i unutrašnji moleraj. Vrijednost ove investicije je 11.000,00 eura'', navodi se u saopštenju. 

Kako dalje navode u ovom objektu su rekonstruisane poslovne prostorija u klubu zajedno sa kancelarijama, pres i salom za sastanke igrača, prostorija za stručni štab itd. 

''Vrijednost ovih radova zajedno sa opremanjem istih prostorija iznosi 16.000,00 eura. Nakon toga urađena je rekonstrukcija svlačionica u kojima borave igrači kako prvog tima tako i omladinske škole fudbala što je uključivalo temeljne rekonstrukcije prije svega kupaonica. Vrijednost ove investicije je 12.000,00 eura. Izvršena je rekonstrukcija velike sale za teretanu, koja je bila neupotrebljiva. Glavni grad je dozvolio premještaj mašina za teretanu sa Gradskog stadiona pa je na taj način teretana kompletirana i predstavlja ozbiljan iskorak u profesionalnom radu sa fudbalerima. Vrijednost investicije bez vrijednosti opreme u teretani iznosi 6.000,00 eura'', ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, zbog velikog problema koji se ticao loše izolacije na dva ravna dijela krova površine cca 650m2, koji su prouzrokovali ogromnu štetu na čitavom objektu, urađena su potpuno dva nova dijela krova od drvene konstrukcije i limova te izvršena popravka odvodnih kanala za vodu. 

''Vrijednost ove investicije je 30.000,00 eura. FK Budućnost je takođe investirala u ulaznu rampu na samom trening kampu kako bi se uvelo sistem kontrole ulaska i izlaska isključivo ovlašćenih lica iz razloga bezbjednosti ali i profesionalnog odnosa prema imovini kluba. Vrijednost ove investicije je 4.500,00 eura. Izvršena je i proizvodnja moderne reklame velikih dimenzija FK BUDUĆNOST koja će biti montirana na objektu zgrade. Vrijednost ove investicije je 5.500,00 eura'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar