IPSOS demantuje da su podaci o gledanosti televizija iz njihovog istraživanja

DPS: Zašto je javnost dezinformisana na sjednici Savjeta RTCG?

Predstavnici rukovodstva Javnog servisa na posljednjoj sjednici Savjeta RTCG prezentovali su podatke o gledanosti televizija za koje su naveli da su dio IPSOS -ovog i Telekomovog istraživanja. Danas je agencija IPSOS demantovala takve navode i saopštila da ovi podaci nijesu njihovi, saopšteno je Portalu Analitika iz DPS-a.
Objavljeno: 17. 12. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A
DPS: Zasto je javnost dezinformisana na sjednici Savjeta RTCG?

"Na istoj sjednici Savjeta saopšten je podatak da su vladajuće partije na Javnom  servisu predstavljene sa 68 posto, te samim tim privilegovane u odnosu na političku konkurenciju. Način na koji je ovaj podatak prezentovan, naveo je novinare drugih medija da zaključe i tako obavijeste javnost, da su i ovi podaci dio istraživanja kredibilnih agencija, ISPOS-a i Telekoma.  Iako su doveli u zabludu medije koji su pratili sjednicu Savjeta, pa tako i javnost, niko iz RTCG nije demantovao pogrešne navode koji su se pojavili u medijima. Nakon naše reakcije, rukovodstvo RTCG je priznalo da podatke nije obrađivao ni IPSOS ni Telekom, već su zastupljenost vladajućih partija dobili tako što je neko u njihovoj kući sabirao sekunde pojavljivanja predstavnika DPS-a, izvršne vlasti i ko zna koga još", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon današnjeg demantija agencije IPSOS koja je navela da ona nije autor istraživanja po kojoj je RTCG druga televizija po gledanosti, i poslije priznanja iz Javnog servisa da su informaciju o povlašćenom statusu vladajućih partija izveli na osnovu laičkih, metodološki neispravnih podataka, rukovodstvo ove kuće javnosti duguje odgovor na pitanje: zašto je javnost dezinformisana  na posljednjoj sjednici Savjeta?

Komentari: 8

Milmil

17. 12. 2017 - 14:45

Kako DPS trazi pravdu a da li je on nudio pravdu svojim politickim protivnicima sve ove godine.Bilo bi dobro malo proceslajat arhive svasta tu moze da se nadje.
Dumelja

17. 12. 2017 - 15:08

Hvala Bogu da se DPS probudio i to su najzad shvatili ali samo mladi iz DPS a savaki dan trebate da btanite objektivne sravove DPS a ovi stari evo skoro 30 god. Samo su spavali i te stare spavace Milo treba sve ocerati i ovim mladima datu sansu da oni brane interese i DPS a i CG.Oni to u zadnje vrijemo odlicno rade.Svakom onome ko hoce da omalovazi doprinos DPS a u dosadasnjem radu treba im usta zacepiti.
Kod

17. 12. 2017 - 15:30

Mora se vidjeti model sa Evropom kako da se uredjivacki tim televizije promjeni.Sadasnji Dnevnik je olicenje svega sto nije televizija.Gledanost je veoma malaa to se krije.
Andrijana imam pitanje za Vas

17. 12. 2017 - 15:49

Kadija te tuži, Kadija ti sudi. Andrijana koliko je 2+2 (2 žabe plus 2 babe)? Razmislite da nijeste đe pogriješili. Kao pomoć samo to da rješenje nije 4
Bojana

17. 12. 2017 - 16:30

RTCG odavno vise ne informise javnost objektivno i po etickim kodeksima, ocito presli su na drugu stranu dje je im opozicionari kroje supu.
Jovan

17. 12. 2017 - 16:35

Ne moze nama vise da RTCG bude reper za novinarsko izvjestavanje, ali se zato koriste etiketom javni servis i od nas uzimaju novac za manipulisanje javnim mnenjem.
sorela

17. 12. 2017 - 17:13

Sve je to djelo naseg dobrog i nimalo postenog Ranje !
rejnaD

17. 12. 2017 - 17:14

Dezinformacije, obmanjivanje javnosti, sirenje lazi, neprofesionalizam je sve ono sto opisuje RTCG ! nema tu novinarstva !
Novi komentar