Novitet

Facebook uveo opciju Snooze

Ako imate prijatelje na Facebooku koji vas svakodnevno bombarduju stotinama nebitnih objava, stiže rješenje koje ne znači da te ljude jednostavno izbrišete.
Objavljeno: 18. 12. 2017 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Facebook uveo opciju Snooze

Iz Facebooka su krajem nedjelje objavili novu opciju Snooze koja će korisnicima omogućiti da na period od mjesec dana "utišaju", odnosno prestanu da prate prijatelje, brendove ili grupe.

Sa ovom opcijom, kažu u kompaniji, žele korisnicima da omoguće veću kontrolu nad sadržajem koji se prikazuje, odnosno ne prikazuje u njihovom News Feedu.

Npr. ako vam se prijatelj upravo vratio s dugog puta i svakodnevno objavljuje veliki broj fotografija hvaleći se gdje je bio ili dosađuje fotografijama novog automobila, uskoro ćete ga jednostavno moći utišati, tj. biće dovoljno stisnuti tri tačkice koje se nalaze u gornjem desnom uglu objave i, kada se pojave opcije, u njima odabrati "snooze for 30 days".

Ove osobe neće znati da su "utišane" a njihove objave ponovno će početi da se pokazuju u vašem News Feedu - ako isključite tu opciju.

Komentari: 0

Novi komentar