Brajović sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru

Tanok: Britanija želi da jača partnerstvo sa Crnom Gorom

Promocija Crne Gore kao naredne članice Evropske unije (EU) važna je i za ostale države kandidate jer pokazuje da se zalaganje za evropske vrijednosti i postignuća vrjednuju na pravi način, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom sastanka saizvjestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Čarlsom Tanokom. 
Objavljeno: 19. 12. 2017 - 13:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tanok: Britanija zeli da jaca partnerstvo sa Crnom Gorom

Bez obzira na Bregzit, kojem se on kao poslanik iz UK otvoreno protivio, izvjestilac Tanok je kazao da ta država želi da bude prisutna na Zapadnom Balkanu i jača partnerstvo sa Crnom Gorom kako u okviru NATO –a, tako i na bilateralnom planu.  

tanokbrajovic2Izražavajući žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je poslanik Tanok bio izložen tokom jučerašnje sjednice POSP-a, predsjednik Brajović je naglasio da uvažava njegove dosadašnje napore da u svojim izvještajima predstavi objektivnu i uravnoteženu sliku o Crnoj Gori.

Tanok je podsjetio da Izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori ne održava ni političke ni partijske stavove, a usvaja se na plenumu EP nakonprolaska kroz strogu proceduru.

Tokom razgovora bilo je riječi o slobodi izražavanja i medija, uspjehu Crne Gore članstvom u NATO, kao i vidljivom napretku koji naša zemlja ostvaruje na svim poljima.    

 

Komentari: 1

brexit

19. 12. 2017 - 13:50

Dosao neki tamo Englez u skupstinu Srbije pa ih uvi kako da udju u Europu dok skoci vojvoda Fefelj i poklopi ga sa jednom prostom recenicom "kako to cini neko cija zemlja izlazi iz Europe " . Nije se vise javljao za repliku pjegavi lukavci Englez .
Novi komentar