Bio na bolovanju

Uhapšen policijski službenik zbog nošenja pištolja na javnom mjestu

Policija je uhapsila policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju zbog nošenja oružja u privatnom vlasništvu suprotno zakonu. Protiv njega slijedi disciplinski postupak u MUP-a i suspenzija sa radnog mjesta, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Objavljeno: 12. 01. 2018 - 17:28 Promjenite veličinu teksta: A A A
Uhapsen policijski sluzbenik zbog nosenja pistolja na javnom mjestu

Za ovo oružje službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima.

Policija je juče tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju.

Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š. 

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33). Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu. 

Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

V.Š. je 12.01.2018. godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.

 

Protiv V.Š. će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.

 

                                                                                              

Komentari: 4

CG

12. 01. 2018 - 18:33

...inače je ovaj policijski službenik odranije poznat policiji...
Sprdnje od nasih zakona

12. 01. 2018 - 20:49

Pozivam na zdravo razmisljanje: Zar vi mislite da kriminalci postuju to sto je neko na odmoru ili bolovanju? Ne mogu da vjerujem da je ovaj zakon u Crnoj Gori da policajac ne smije da nosi oruzje ako je na bolovanju? Ako je neko policajac, on je policajac 24X7. Ne daj Boze da se nesto desi a da on ne reaguje nego da kaze "ja sam na bolovanju"!
petarde & plasljivci

12. 01. 2018 - 20:59

Kada bi se svo oruzje provjerilo kojim se šemluči uz praznike I svadbe dosli bi nečeg zabrinjavajućeg.Ali policija to neće a obični građani se prave da nista ne znaju I ne vide.
petarde & plasljivci

12. 01. 2018 - 20:59

Kada bi se svo oruzje provjerilo kojim se šemluči uz praznike I svadbe dosli bi nečeg zabrinjavajućeg.Ali policija to neće a obični građani se prave da nista ne znaju I ne vide.
Novi komentar