Supruga Milena: Nikad više na Kosovo

Sahranjen Oliver Ivanović

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je sahranjen lider Građanske inicijative Oliver Ivanović koji je ubijen prije dva dana u Kosovskoj Mitrovici.
Objavljeno: 18. 01. 2018 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Svjetska šampionka u karateu i dugogodišnja Ivanovićeva prijateljica Tanja Petrović održala je u ime porodice i prijatelja govor, navodeći da je nema pred zločinačkim činom.

"Nastavite da njegujete sve ono lijepo što je usadio u vas i od čega ste satkani", poručila je Tanja Petrović porodici.

Ona je rekla da Ivanović nije prošlost, već sadašnjost i budućnost.

"Ne boj se Olivere tamo gdje ti ideš, tamo je Bog, tamo je vjera i istina za koju si se borio i poginuo", rekla je Tanja Petrović i poručila: "Svi smo mi Oliver".

Delegaciju Vlade Srbije na sahrani prevodili su premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. 

sahrana3

Od Olivera Ivanović oprostili su se i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsjednik Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Među okupljenima bili su i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović, ministri Rasim Ljajić, Branko Ružić i Nenad Popović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac sa stranačkim kolegama.

Zatim, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, lider SDS-a Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Zoran Živković, Aleksandar Šapić, Milivoje Mihajlović, lider JS-a Dragan Marković, Rada Trajković, Sima Spasić, glumac Tihomir Stanić, francuski humanitarac Arno Gujon...

Supruga Olivera Ivanovića: Sin i ja smo završili sa Kosovskom Mitrovicom.

Milena Ivanović Popović, supruga Olivera Ivanovića, izjavila je da je završila sa Kosovom i da se tamo nikad više neće vratiti.

Milena je istakla da ona i njen sin nemaju šta da traže u gradu koji je do juče bio njihov dom.

- Moja noga više nikada neće kročiti na Kosovo! Sin i ja smo završili sa Kosovskom Mitrovicom, gradom straha, tame i bola. Naš Oliver život je dao za Kosovo i srpstvo i, kad je molio za pomoć, tražio zaštitu, nikoga nije bilo. Sad za njega kažu da je heroj, a gdje su bili ti koji ga veličaju kad su nam bili najpotrebniji”, u suzama priča Milena za list Srpski telegraf.

sahrana5

Foto: Blic.rs, Novosti.rs

Komentari: 4

Moskov

18. 01. 2018 - 17:59

Primjećujem da nema Amfilohije. Čudno zar ne?!
JOVETA.

18. 01. 2018 - 20:38

Amfiju je zabranjeno da uđe u Beograd.
DANICA.

18. 01. 2018 - 20:58

Amfilohija su zaključali u Manastir.
Zali Boze Covjeka

20. 01. 2018 - 09:30

Neka je ovom Crnogorcu pokoj dusi, ubise i njega kao i vozda Karadjordja GEDZOVANI za sitne interese Srbije! Zna dobro familija od koga je stradao ovaj ludo hrabri covjek!
Novi komentar