Predsjednik DPS-a poručio

Đukanović u Ulcinju: Vrijeme je da DPS preuzme kormilo grada

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović kazao je danas u Šasu da su Ulcinjani i Ulcinj uvijek jasno pokazivali svoju privrženost državi Crnoj Gori, posebno naglašavajući doprinos koji su gradjani Ulcinja dali na referendumu 21. maja 2006. godine, glasajući sa 88,5 odsto za obnovu državne nezavisnosti.
Objavljeno: 18. 01. 2018 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Država je uvijek znala da uzvrati takvo ukazano povjerenje i da Ulcinjane, posebno pripadnike manjinskih naroda, dodatno učvrsti u njihovom stavu da je Crna Gora njihova kuća i njihov dom”, rekao je Đukanović.

On je, navodeći dosadašnja dostignuća državne politike Crne Gore koju dominantno kreira DPS, kazao da je kruna te politike članstvo u NATO, te da je naredni cilj očuvati ostvarene kapitalne vrijednosti državnog puta.

“Danas, kao što vidite, Crna Gora se nalazi pred novim iskušenjima i opet smo u prilici da mudro odlučujemo u korist izvjesne budućnosti Crne Gore. Na žalost, 11 godina nakon obnove nezavisnosti, mi čitavo vrijeme imamo prijetnju od onih koji predstavljaju našu političku konkurenciju. Tu prije svega mislim na ono što oni sami govore, nije tu potrebno posebno tumačenje – da bi, ukoliko bi im se pružila prilika, poništili našu odluku o nezavisnosti, poništili našu odluku o članstvu u NATO, poništili neke druge naše odluke čime bi prizvali duhove devedestih, kada su svuda oko nas bješnjeli prije svega vjerski i etnički sukobi. Naravno, DPS je i dalje odgovorni domaćin u našoj državnoj kući, kome gradjani najviše vjeruju i taj odgovorni domaćin je u obavezi da im takvo što ne dozvoli”, kazao je Đukanović. 

On je naglasio da je cilj i lokanih izbora u Ulcinju i Beranama, kao i predstojećih predsjednickih i lokalnih u 11 opština da se političkoj konkurenciji ne dozvoli da vrati Crnu Goru unazad i da se sačuvaju kapitalna dostignuća državne politike.

Đukanović je istakao da DPS nije jedini, ali jeste najopuzdaniji čuvar tih dostignuća i vrijednosti, te da upravo zbog toga mudro i promišljeno ulazi u koalicije i na lokalnom i na državnom nivou.On je uvjeren da je DPS sa nacionalnim partijama u ovom četvorogodištu napravila dobar posao u Ulcinju, ali da je vrijeme da DPS preuzme kormilo. 

“Zato od vas tražimo veću podršku, kako bismo dobili i veću odgovornost da zajedno sa ostalim partijama, nakon što smo završili ova važna pitanja poput ulaska u NATO, mogli da učinimo jos više za razvoj Ulcinja”, zaključio je Đukanović.

Posjeta predsjednika DPS-a Ulcinju počela je posjetom Vladimiru, nastavljena je u Šasu i obilaskom domaćinstava u Klezni, a potom je Đukanovic obisao Štoj i Pristan, a večeras ce prisustvovati sjednici Opštinskog odbora DPS-a Ulcinj u proširenom sastavu.

 

 

 

Komentari: 8

Rosica

18. 01. 2018 - 16:56

Svakako da mi prepoznajemo sve sto radite za nas grad.
Melinda

18. 01. 2018 - 17:58

Mladi Ulcinjani nemaju dileme. Srecno!
banjo

18. 01. 2018 - 18:31

Presjedniče narod se raduje tvom dolasku. Želimo ti sve najbolje.Vrijeme je za naredne popravke u Crnoj Gorii i sveukuni napredak naše domovine.
flamingos

18. 01. 2018 - 20:15

Izbi im valah njemacka ambasadorka gotove pare iz ruku sa solanom . Cudo bila bakica . Sjede u voz strave i uzasa i vozi se sa obicnim narodom u BP i usput plete carape .
John

18. 01. 2018 - 21:50

Ko o cemu ovaj o tome da ce neko da nam drzavu preotmei rasturi . Ima li coek vise neku drugu temu pred izbore osim ovih lazi izlizanih . A jos je cudniji narod te svaki put to proguta hahaha , sve debili
Zlatica

18. 01. 2018 - 22:02

Hvala Bogu sto smo imali ovog covjeka kada je bilo najteze vrijeme za Crnu Goru !
Sorela

18. 01. 2018 - 22:02

Ulcinjani ce znati da prepoznaju i odvije kvalitet od djubreta! VI STE ZA NAS PRAVI KVALITET!
Pulaštro

18. 01. 2018 - 22:58

Ej ljudi pustite ki je predsjednik. Za ovu Novu kapariram aranzman i bilo je super u Budvi, ali urbanisticki ste dozivjeli samounistenje. U odnosu na ono sto sam vidio na netu prilikom rezevacije i stvarno stanje, najvise me razocarao Ulcinj. Ej bus se jedva probija izmedu kuca iz kojih strsi armatura, damija arlauce tik uz pjescanu plazu, na povijesnoj tvrdavi pod zastitom UNESCO ilegalna gradnja!? Jedino oko Herceg Novog lici na civilizaciju, ovo sve ostalo ste bas devastirali ili nekontroliranom gradnjom ili suspenzijom zaštite okolisa!
Novi komentar