Odluka naredne sedmice

Zamjerili Pešiću što im je rekao da su bili lijeni

Sljedeće sedmice Sud časti izjasniće se i po tužbi profesorica sa Prirodno matematičkog fakulteta Žane Kovijanić-Vukićević i Mare Šćepanović koje su tužile profesora Vladimira Pešića zato što je prošle godine gostujući u jednoj emisiji na RTCG-u rekao da je ,,ovaj fakultet bio lijen tokom rada na reformi“, saznaje Pobjeda. Ročište u Sudu po ovom predmetu okončano je 10. januara, a profesor Pešić je negirao krivicu. 
Objavljeno: 19. 01. 2018 - 06:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Jedina zamjerka koju su profesorice navele u tužbi jeste ta što sam rekao da je PMF bio lijen prilikom rada na reformi. Njih dvije su se prepoznale u tome i to je nastavak one tužne sage koja je postojala na PMF-u (kada se ovaj fakultet žestoko protivio novom modelu studiranja 3+2+3, te je zahtijevao da zadrži stari 4+1+3) - rekao je Pešić za Pobjedu. Na ročištu je, kako je dodao, bila profesorica Šćepanović koja je ponovila ranije stavove da je ,,reforma Radmile Vojvodić nanijela štetu UCG“. - Moja priča je išla suprotno od toga. Rekao sam da je urađena dobra reforma i da je model 3+2+3, kojeg su svi prihvatili, odličan.

To je, međutim, njen vrijedonosni sud o reformi. Sve se pretvorilo u neku vrstu suđenja reformi i o modelu koji smo usvojili – istakao je Pešić i dodao da je Univerzitetski kompleks u Podgorici predložio da se ova tužba odbaci.

 Predsjednik Suda časti Vukićević kazao je da će se sljedeće sedmice izjasniti o ovom predmetu. - Donijeće se odluka naredne sedmice ukoliko sudsko vijeće ne bude smatralo da je potrebno organizovati još neke procesne radnje - nova ročišta, izvođenja dokaza… - kazao je on.

Ovaj Sud naredne sedmice, takođe, donijeće odluku i po tužbi Upravnog odbora protiv Pešića koji ga tereti da je prekršio Etički kodeks kada je prošle godine u periodu sukoba između UCG i Vlade oko statusa Visoke medicinske škole iznosio određene kritičke stavove. Prekjuče je povodom toga održano ročite gdje je profesor negirao sve optužbe. Za povredu Etičkog kodeksa Sud može izreći javnu opomenu, javnu osudu, sa objavljivanjem na sjednici Senata Univerziteta ili javnu osudu, sa objavljivanjem u Biltenu Univerziteta Crne Gore.

Komentari: 1

посматрач

19. 01. 2018 - 13:37

Право новинарство је да саслушате и другу страну и пренесете њихове ставове. Овако се види ко ва је доставио ову информацију.
Novi komentar