Ko će da zapamti sva ta stroga pravila

Megan Markl ponovo prekršila kraljevski protokol

Nakon što je na svečanoj proslavi Božića u Sandringamu u Velikoj Britaniji podigla prašinu isplazivši jezik u javnosti, Megan Markl ponovo se našla na udaru kritike zbog kršenja kraljevskih pravila.Objavljeno: 21. 01. 2018 - 09:05 Promjenite veličinu teksta: A A A
Megan Markl ponovo prekrsila kraljevski protokol

Tokom posjete Kardifu, Megan Markl i princa Harija dočekalo je mnoštvo razdraganih Velšana koji nisu krili oduševljenje budućom pripadnicom britanske kraljevske porodice.

Lijepa Amerikanka dočekana je euforično, s cvijećem i poklonima, a zbog jedne malene obožavateljke Megan Markl je prekršila i strogi kraljevski protokol, prenosi Dejli mejl.

Ona se srdačno pozdravljala s okupljenim ljudima ispred dvorca u Kardifu, a tokom susreta s Velšanima nije skidala široki osmjeh s lica. Kada ju je jedna djevojčica zamolila za autogram, sada već bivša holivudska glumica uzela je hemijsku olovku i potpisala se, kao što je to do sada uradila ko zna koliko puta.

Međutim, tim je potezom Markl je prekršila strogo kraljevsko pravilo koje nalaže pripadnicima porodice da ne dijele autograme i ne pristaju na selfije s obožavaocima. Umjesto toga, uobičajeno je da pripadnici kraljevske porodice na zahtjev za autogram odgovaraju pristojnim “Ne, ne mogu”.

Prema protokolu, autogram ne smije da se da jer se time olakšava potencijalno falsifikovanje kraljevskog potpisa.

Jedini izuzetak napravio je princ Čarls, kada je žrtvama poplave u Kornvolu napisao na parčetu papira “Čarls 2010”.

Komentari: 0

Novi komentar